Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ovo će oduševiti svu djecu: Pogledajte kako izgleda magnetska rezonancija u Klaićevoj

Hvalevrijedan potez osoblja Klinike za dječje bolesti Zagreb raznježio je mnoge
14. veljače 2019. u 11:21 7 komentara 8809 prikaza
Klaićeva bolnica
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Da nije sve tako tmurno u našoj državi, pokazuje hvalevrijedan potez osoblja Klinike za dječje bolesti Zagreb, popularne Klaićeve, koji je oduševio sve na društvenim mrežama.

Olakšali djeci pretragu magnetnom rezonancijom U Klaićevoj otvoren prvi radiološki odjel – prijatelj djece u Hrvatskoj

Pohvalili su se, naime, novim licem prostorije u kojoj se nalazi magnetska rezonancija, a u koju će ubuduće djeca zasigurno s veseljem ulaziti.

magnetska rezonanca u Klaićevoj | Autor : Facebook Foto: Facebook

'Magnet' je sada umjesto dosadnog bolničkog bijelog uređaja pretvoren u žutu podmornicu, a sa zidova prostorije djeci se 'smiješe' hobotnice, ribe, kitovi, ali i ostatak morskog svijeta.

magnetska rezonanca,MR NEUGODNO IZNENAĐENJE Prijavio se za magnetsku rezonancu, dobio termin u idućem desetljeću

– Do prije nekoliko dana bio je to sivo-bijeli uređaj za magnetnu rezonanciju u čijem tunelu djeca tijekom snimanja nerijetko moraju provesti i više od 25 minuta i pritom se nimalo ne pomaknuti. Upravo zbog toga djecu do šest godina vrlo često moramo uvesti u opću anesteziju. Prije dva dana naši su djelatnici prvi put uspjeli snimiti dječaka od 4 godine BEZ opće anestezije zahvaljujući priči i dojmu da će ploviti podmornicom među šarenim ribicama – objava je na Facebook stranici Klaićeve koja je izazvala oduševljenje roditelja, ali i onih koji to nisu.

>> Neobična i zanimljiva hrvatska prezimena

Lesnina roštilj
PROLJETNE RADOSTI
Došlo je proljeće, a mi smo se uputili u potragu za novim roštiljem

A1 izdvaja za Vas

  • kažemja:

    Lijepo je to što se osoblje trudi da malim pacijentima maksimalno olakša pretrage i svaka im čast na tome ali da netko s veseljem ide na magnetnu rezonancu je stvarno deplasirana tvrdnja ..MR i veselje ne mogu u istu rečenicu!

  • tramontana:

    Ljudi, kako malo triba da nas nešto obraduje. Čestitam im i zahvaljujem, ovaj put i novinarki. Ima i lipih stvari i događanja i to triba poticati i pisati.