Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bobanov otac: Nije sve kao što se piše

Boban je prošle godine bio u Srbiji: 'Supruga Njemica bila je pokrivena, što je mnogima u selu bilo čudno'

berlin trgovački centar
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
22.12.2016.
u 18:55

Ženio se dvaput, prvi put s Ukrajinkom....

Nakon što su napadača iz Berlina doveli u vezu s Bobanom Simeonovićem, novinari posjećuju selo Šarbanovac, gdje žive njegovi roditelji, ne bi li otkrili pojedinosti o konvertitu koji je godinama u privatnim prostorima vrbovao i indoktrinirao mlade muslimane, pripremajući ih za bojište.

Mještani Šarbanovca nisu željeli previše pričati o Bobanu jer gotovo i nije, kako kažu, dolazio u rodno mjesto svojih roditelja. Ali naglasit će kako potječe iz dobre obitelji, a u Njemačkoj, gdje je rođen, završio je školu, fakultet i nosi zvanje biokemijskog inženjera.

Anka Krinić, jedna od mještanki, izjavila je kako je Boban bio miran dečko, fakultetski obrazovan, a na islam je prešao još davno.

– Boban potječe iz dobre porodice. Vidjeli smo ga prošle godine kada je dolazio sa svojom suprugom Njemicom koja je također prešla na islam. Bila je pokrivena i nosila je feredžu, što je mnogima u selu bilo čudno. I Boban je imao bradu i izgledao kao musliman. To je Bobanu drugi brak – nastavlja priču Anka Krinić koju prenosi Blic – prethodno se oženio Ukrajinkom.

Anka je za Telegraf rekla i kako se njegov otac nije slagao s njegovim novim vjerskim uvjerenjima, koja su zbog radikalnosti u suprotnosti s pozitivnim imidžem koji je imao kod mještana.

– Bio je jako pametan i pozitivan. Ja ga nisam odavno vidio, ali znam da je završio neki kemijski fakultet. Pamtim ga kao izuzetno pozitivnog, baš me sve ovo što sam vidio u medijima začudilo – rekao je jedan od susjeda.  – Ne možemo vjerovati da je Boban umiješan u takve stvari – pričaju dalje mještani iako su svi zamijetili njegovu dugu bradu kad je tijekom prošlogodišnjeg posjeta selu ušao u seoski kafić. 

– Njih svi znaju kao dobru obitelj. Bobana smo znali kao dobrog dečka, odrastao je u Dortmundu, roditelji imaju samo njega. 

Njegov otac samo se kratko obratio: – Rečeno mi je da ne razgovaram s vama. Ja ionako ništa ne znam tako da nemam što ni reći, ali nije sve kao što se piše – poručio je Slavoljub i zatvorio vrata.

Njemačka policija Bobana Simeonovića, muslimanskog imena Abudrahman, uhitila je još sredinom studenoga, s četvoricom osumnjičenih za regrutiranje džihadista. Sam je priznao kako je pripadnik Islamske države, a berlinska je policija jučer potvrdila kako je osumnjičen za teroristički napad, Tunižanin Anis Amri neko vrijeme živio je u stanu Simeonović.

>> Boban S. – tko je Srbin kod kojeg je živio osumnjičenik za pokolj u Berlinu

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar milidobrović
milidobrović
21:00 22.12.2016.

baš čudno, ajd što je on prešo na islam, računa važno je da se nosi bradu, ali kako je njemicu zamoto u krpe. sve ludo, da nije strašno bilo bi smjeha

Avatar mason
mason
23:37 22.12.2016.

Ne pisite protiv srba ili cu vam izbrisat komentar.

AN
anihani
22:42 22.12.2016.

Tunezanin je iz italije stigao u njem .2015 .zar nije cudno da je odmah upoznao Bobana i odmah mogao stanovati kod njega ,tko ih je upoznao ??,kako i gdje??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije