Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI DOZNAJE

Ostojić je znao da je šogorica kupujući zemlju utajila porez

veljko ostojić,portal
Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
09.03.2013.
u 12:17

– Nije istina! – kaže Sandra Perić. Veljko Ostojić: – Sve sam o tome već rekao...

Osim sumnje istražitelja da je IDS-ov ministar turizma Veljko Ostojić 2004. iskoristio tadašnju funkciju pročelnika za turizam Istarske županije tako što je povlaštenu informaciju “spustio” do svoje šogorice Sandre Perić koja je za mali novac prvo kupila zemljište u Balama, a potom, nakon što je zemljište postalo turistička zona, preprodajom zaradila 24,7 milijuna kuna, Večernji doznaje da je S. Perić prilikom kupnje zemljišta utajila porez! U kupoprodajnom ugovoru stoji da je S. Perić od obitelji Mitton kupila zemljište za 115.751 euro, a Večernji doznaje da je preostali novac do dogovorene cijene od 180.000 eura Mittonima isplaćen na “crno”.

>> Veljko Ostojić: O ostavci sad još ne razmišljam

>> "Znao sam što rade supruga i šogorica, ali nisam uzeo novac"

Sa šogoricom nosio novac

Tih 64.249 eura S. Perić nije prijavila Poreznoj upravi i stoga je oštetila državu za 24.093 kune jer na tih 64.249 eura nije platila pet posto poreza na promet nekretninama. Time afera “Istarski grijeh” poprima još ozbiljnije dimenzije, jer prema našim informacijama, ministar Ostojić bio je upoznat s time da je njegova šogorica prevarila Poreznu upravu, zbog čega joj prijeti zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Dva člana obitelji Mitton potvrdila su nam da su se s Veljkom Ostojićem i Sandrom Perić dogovorili da im zemljište prodaju za 180.000 eura, ali nam nisu mogli govoriti o svim detaljima transakcije da, kako su rekli, ne ugroze istragu Državnog odvjetništva vezanu uz sve aspekte prodaje spomenutog zemljišta. No od dva međusobno neovisna izvora doznali smo da je obitelj Mitton od prodaje zemljišta zaista dobila 180 tisuća eura, od čega 64.249 eura “na ruke”, mimo kupoprodajnog ugovora. Kako doznajemo, iako je ugovor potpisala Sandra Perić, ministar Veljko Ostojić bio je s njom na primopredaji novca.

– Veljko Ostojić znao je sve detalje. Znači, znao je da smo se dogovorili za 180 tisuća eura kao i to da je dobar dio novca isplaćen na crno. Štoviše, kad je Sandra Perić nosila novac obitelji Mitton, on je bio s njom – kaže naš sugovornik upoznat sa svim okolnostima kupnje tog zemljišta.

– To nije istina – odgovorila nam je jučer Sandra Perić nakon što smo je suočili s time da imamo informaciju da je utajila porez prilikom kupnje zemljišta od obitelji Mitton. Na naše dodatno pitanje: “A što je istina?”, nije odgovorila. Bez odgovora smo ostali i na pitanje je li novac zarađen preprodajom zemljišta tvrtki Heruc (oko 25 milijuna kuna) na njenom računu ili ga je podijelila sa svojom sestrom, suprugom Veljka Ostojića.

Ostavka? Bez odgovora

– Poštovani gospodine Špoljar, sve što sam imao reći o “slučaju Škvačota” rekao sam, i to pisano i usmeno – odgovorio nam je jučer ministar Ostojić nakon što smo ga obavijestili da imamo informaciju da je Sandra Perić u njegovoj prisutnosti Mittonima dala 180.000 eura, znači 64.249 eura “na crno”. Na naše inzistiranje da nam odgovori je li naša informacija točna ili ne, ministar turizma je rekao da “nema namjeru dodatno komentirati navedenu temu” i da očekuje da nadležne institucije sve ispitaju i informiraju javnost. Na naše pitanje hoće li dati ostavku, ministar Veljko Ostojić nije odgovorio.

Komentara 23

KA
Kajveliš
13:35 09.03.2013.

Institucije će hvatat sirotinju po šumama koji beru šparoge i ugostitelje razapinju radi "kave"A ove šta kradu na milione njih niko ne dira nit ne pita ništa..I kad ptice pjevaju o tome već,institucije i dalje ne rade ništa...Doista "slučajna država"

OB
-obrisani-
15:52 09.03.2013.

Bajiću........ što si ono rekao? Ne čujem dobro.

GO
govermentenemy
13:05 09.03.2013.

ma uredu je iskoristiti povoljnu priliku,ali...kada te uhvate sa prstima u medu poklopi se ušima i odstupi. ovdje i onako ništa ne valja pa šta očekivati od vlasti,moraju i oni misliti na svoju budučnost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije