Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI DOZNAJE
Povratak na članak

Ostojić je znao da je šogorica kupujući zemlju utajila porez

– Nije istina! – kaže Sandra Perić. Veljko Ostojić: – Sve sam o tome već rekao...

Komentari 23

GO
govermentenemy
13:05 09.03.2013.

ma uredu je iskoristiti povoljnu priliku,ali...kada te uhvate sa prstima u medu poklopi se ušima i odstupi. ovdje i onako ništa ne valja pa šta očekivati od vlasti,moraju i oni misliti na svoju budučnost

VL
KA
Kajveliš
13:35 09.03.2013.

Institucije će hvatat sirotinju po šumama koji beru šparoge i ugostitelje razapinju radi "kave"A ove šta kradu na milione njih niko ne dira nit ne pita ništa..I kad ptice pjevaju o tome već,institucije i dalje ne rade ništa...Doista "slučajna država"

VL
OB
-obrisani-
15:52 09.03.2013.

Bajiću........ što si ono rekao? Ne čujem dobro.

VL
BA
barjak
10:49 10.03.2013.

Jadno je da ovi vec 20 godina kradu i sirotinji djedovinu uizimaju a da zato nitko ne odgovara.

VL
DU
Deleted user
12:36 09.03.2013.

Pa objektivno gledano - taj način transakcije prigodom kupovanja/prodaje nekretnina je rutina i mnogi će vam vlasnici agencija za nekretnine posvjedočiti da su ne samo osobno nazočili nego čak i nagovarali da se plaćanje izvrši na taj način. Do neke cifre, koja neće buditi sumnju poreznika, ide se prijaviti iznos - preko toga se daje "na ruke". Prodavač želi dobiti što više, a onda ga se lako uvuče u igru da se dio cijene postigne na račun utajenog poreza. U ovom slučaju je presudna bila prenamjena zemljišta odnosno prodavač ogorčen što oni nisu mogli ishodovati prenamjenu i obrstiti vrhnje nego je to učinila obitelj ministra i zato su ih "druknuli". Koliko ima takvih transakcija gdje je oštećena Porezna uprava, to samo Svevišnji znade...

VL
Avatar delminium
delminium
12:36 09.03.2013.

a tko priliku nebi iskoristio? nebi budala . to što živimo u anticiviliziranom društvu nije problem ostojića već društva u cjelini, normalno društvo ovakve prilike ne daje

VL
MO
morales
12:46 09.03.2013.

Dakle na muljaži zaradiš 25 mil. kuna i onda ideš zatajit 25.000 kn poreza?! Svašta. Pa ako se već baviš takvim stvarima, onda barem nemoj biti škrt!

VL
Avatar mlijeko
mlijeko
12:49 09.03.2013.

Očekujemo hapšenja po uzoru na dosadašnju praksu...ili nisu zakoni za sve isti...

VL
AR
arutokingtomi
12:54 09.03.2013.

Utajila je ona i više kad je kupovala sporno zemljište 2004.g. Sigurno do 2004.g. nije prijavljivala poreznoj upravi visoke zarade koje bi joj omogućile milion kuna za platiti Mitonici. Možda je i ona posudila novac kao Mesić, Sanader i Thompson.

VL
KA
Kajveliš
13:29 09.03.2013.

To je samo dokaz da država uopće ne fukcionira..Jer da institucije na koje se toliko svi pozivaju rade svoj posao do ovakovih pronevijera i pljački nebi moglo doć...Državni aparat "trenira strogoću"na malim ljudima koji i onak ne mogu disat doslovce..Dok im ne pukne film(zbilja izdržljivi smo)

VL
GL
gloria
13:24 09.03.2013.

Šogorici napraviti reviziju transakcije, zaračunati točan iznos poreza, nabiti kamatu na razliku poreza koji je platila i stvarnog iznosa, odrediti kaznu za malverzacije, a šogor je ipak bio prisiljen dati ostavku. To treba biti upozorenje svim ostalima. Stvarno je dosta pljačke ove zemlje.

VL
JU
Juri
13:25 09.03.2013.

Jesam li ja nešto propustio ili što? U članku se razglaba o utaji poreza, svi komentari se fokusiraju na to, a što je zanemarivi dio ove priče. Pa u ovom slučaju je bitna muljaža, raspolaganje i zlouporaba korisnim/povjerljivim informacijama i nelegalna zarada od 24 milijuna kuna. Naravno, ako je bilo tako.

VL
DU
Deleted user
15:48 09.03.2013.

Suludo je vjerovati da su današnji na vlasti manji lopovi od svojih predodnika. Kako je jovanović jednu stranku u Saboru nazvao "kriminalnom organizacijom" tako može slobodno i svoju stranku nazvati kriminalnom organizacijom. Jedina razlika je u tome što jovanovićeva stranka ima dulji "staž" u tome. Bajića štite i jedni i drugi lopovi jer znaju dok je Bajić "u sedlu" neće ugristi ruku koja ga hrani. A u pljačkanju Hrvatske sudjelovali su svi - zato im i nije interes da se nešto razjasni. U javnosti je stvoreno mišljnje (zahvaljujući medijskim plaćenicima) da ima samo jedna "lopovska" stranka. Kako vidimo i znamo - tome nije tako - i SDP je jednako lopovska stranka i jednako tako kriminalna organizacija li se nju ne stavlja na "stup sramote" jer udbaši i kosovci, prije tajno, a sada javno vladaju Hrvatskom. Tako stvari stoje i nikako drugačije.

VL
SO
SDP-ovac
15:57 09.03.2013.

Priznajem. Sramim se ove Vlade koju mi SDP-ovci predvodimo. Ja sam mislio da smo mi bolji od HDZ-a, ali vidim da sam se prevario. P.S. Sramim se i ostalih mojih SDP-ovaca koji sada šute i ne kritiziraju lopovluk u našimm redovima kao što su HDZ-ovci kritizirali svoje lopove.

VL
VU
vucko
16:04 09.03.2013.

Crogerman- Zasto navodim Njemacku jer su u Njemackoj zakoni tako pedantno napisani da je skoro nemoguce da se moze desiti neka prjevara.Osim toga 24 god. sam u toj brandji i moja agentura pod mojom kontrolom radi i jos danas iakoo sam se vec nekoliko godina se povukao u mirovinu,ali nosi jos uvijek moje ime.Imao sam i poslovne kontakte sa Bayerische Hypobank filijale u Kölnu a i sa mnogim drugima. Prije par dana dobio sam ponudu jede tvrtke iz Srbije koja sklapa sportske zrakoplove od dijelova proizvedenih u Italiji ali sa njemackim certifikatom ,traze reprezantativca za prodaju u Njemackoj ,sportske letelice sa dvije do pet osoba.Vrlo povoljna cijena zbog jeftine radne snage -zarada 10 % po prometu ,provizija od financiranja a jos tome i osiguranje letilica- Deutsche Luft pool .Za pocetak godisnji promet 12-14 miliona € .Zena mi se buni ,stalno mi prica da nam to vise ne treba .Imamo vec 3 kuce jednu u Njemackoj jednu u Zagrebu 4 stana 650 qm podsljemenska zona ( blizu Pasalica) iznajmljujem samo namjestenicima iz ambasada i konzulata -totalni luxus , i kucu na Pagu naslijedjenu ali adoptiranu.

VL
VU
vucko
16:31 09.03.2013.

SDP-ovac. Ja sam davno prije izbora upozoravao da drzave kojima su na celu socijalisti ili u koaliciji neema prosperiteta : Grcka,Spanija,Portugal,Slovenija,Italija.Uz to i svjetska financijska kriza i nedovoljno obrazovan kadar. Odrzavali su se na vlasti samo davajuci ustupke sindikatima a nisu slijedili realpolitiku ekonomije sto se danas osvecuje i dovodi ljude na ulicu i prosvjede.Ne moze se sa 50 god u mirovine ,jer je nisu zaradili u 30 god efektivnog radnog staza i minimalne uplate u mirovinski fond. Niti HDZ nije se snasao na posten nacin ,Ne moze se u 10-15 god. obogatiti na posten nacin. a gospodarski kadar obrazovan u komunistickom-socijalistickom sistemu. Domovinski rat sa 30 miljardi € + ratne i kolateralne stete racunano u miliardama.Hrvatska jos uvijek ima mogucnosti da se opravi ali samo pametnom i cistom gospodarskom politikom .Svaki tjedan novi porezi,vise rada ,malo slobode slabe place, ubijaju ekonomiju i volju da se uopce nesto radi a standard pada i pada. Ako neznaju domaci uvezite nekoliko experta koji znaju i platite ih prema zaslugama a nasi mladi intelektualci imat ce mogucnost da od njih nesto nauce !

VL
DJ
djimna
16:38 09.03.2013.

Gospodine Jakovčić što je to Vama jadno?Niste vi bitni pa ljudima se zatvaraju lokali radi sitnica dijele se astronomske kazne za gluposti,istražuju privatni računi i porijeklo novca te se traže dokazi.Vi na vlasti radite što hoćete i prokazujete se samoo kad vam je to potrebno za neke vlastite ciljeve.Nas narod nitko ne gleda.

VL
AB
abendblatt
17:11 09.03.2013.

Gdje je sad dezurna kukuriku kamarila?, nema komentara, paralizirani su.

VL
OB
-obrisani-
17:28 09.03.2013.

Vidi ovo : oni koji su bili naglasniji sad su umukli... Uglavnom da su druge prozivali lopovima ,prozivali bagrom a u njihovim redovima sodom i gomora... Misli nas uvjerit kako su oni posteni a toga nema ni u jednoj stranci... Najbolje je kad bi podnijeli svi ostavke i da se podje iz pocetka ,trecom opcijom... Sa ,mladim neokaljanim politicarima,takvih ima i kod nas samo sto su svi oni iz jacih stranki zakupili vodeca mijesta u politici ,vreme je da dodje do radikalnih promjena...

VL
OB
-obrisani-
17:31 09.03.2013.

Pazi šogoricu - obrće nečasnim radnjama uz pomoć aktualnog ministra i njegove žene milijune kuna i cigani se za 24.000 kn.....

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.