Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Planirao odseliti u Njemačku, no ipak je odlučio staviti sve na kocku. I uspio je

Svima koji žele otići izvan Osijeka i slijediti val iseljavanja, ovaj bračni par poručuje da dobro razmisle što dobivaju odlaskom, a što ostankom u svome gradu.
18. rujna 2017. u 21:50 60 komentara 26461 prikaza
iseljavanje
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL

Neodobravanje molbe za povišenjem plaće zbog kredita za stan, 35-godišnjem Igoru Jančikiću bio je okidač za davanje otkaza i početak planiranja odlaska u Njemačku zajedno s 26-godišnjom suprugom Sandrom, piše Glas Slavonije.

ljudi Milan A. Račić Ako svi odlaze iz Hrvatske, zašto bismo mi ostali?

No, par je ipak odlučio ostati u Osijeku i otvoriti pogon za plastifikaciju svih vrsta metala “Metalplast”. Četiri mjeseca nakon otvorenja, Igor kaže da nisu pogriješili.

- U bivšem poduzeću bio sam voditelj proizvodnje plastifikacije metala i taj posao volim i znam raditi. Razmišljao sam da bi bilo bolje otvoriti svoju proizvodnju i ostati u Osijeku, nego odseliti se u Njemačku Uložili smo sve što smo imali u ovu tvrtku, podigli manji kredit i stavili sve “na kocku”. Zajedno s mojim vjenčanim kumom, Osječaninom Igorom Korovom koji je davno otišao u Švedsku i ondje radi, napravio sam taj prvi korak i nisam požalio - rekao je Jančikić.

- Imamo petogodišnjeg sina i nismo mogli niti zamisliti da se odselimo negdje gdje bi on učio drugi jezik i vjerojatno s godinama zanemario, ako ne i zaboravio svoj. Smatram da se mogu potruditi da i u Osijeku osiguram budućnost svojoj obitelji. Trenutačno sam na pozitivnoj nuli i važno mi je da nemam dugova - dodaje Jančikić.

 Svima koji žele otići izvan Osijeka i slijediti val iseljavanja, ovaj bračni par poručuje da dobro razmisle što dobivaju odlaskom, a što ostankom u svome gradu.

- Najlakše je otići i ostaviti sve. Rodom sam iz Belišća, ali godinama živim u Osijeku i ovaj sam grad jako zavolio. Ne bih mogao zamisliti da šećem nekim drugim ulicama - otvoren je Jančikić.

Slavonija Borislav Škegro Suze za zagorske brege i slavonsku ravnicu dio su baštine jer pogađaju bit povijesnih kretanja cijele nacije Većina se ne odjavljuje Službena statistika: Hrvata je 29.255 manje. Demografi: To nije točno Umirovljenici DZS Zabrinjavajući podaci: Stanovništvo Hrvatske stari i svake godine ga je sve manje
ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
 • Stipan:

  Koja laž . Nitko ne može ignorirati exsodus Slavonaca .

 • Deleted user:

  Želim im puno uspjeha u poslu, znam kako je kad si sam svoj poslodavac, pa kako izgleda kad ne naplatiš proizvod, kad moraš sve podmiriti a na računu nema uplate, hrabro u svakom slučaju želim im puno sreće. Želim se ... prikaži još!e osvrnuti na ovo:"Imamo petogodišnjeg sina i nismo mogli niti zamisliti da se odselimo negdje gdje bi on učio drugi jezik i vjerojatno s godinama zanemario, ako ne i zaboravio svoj. " Sin će mu i ovdje učiti strani jezik ako ne i dva, jer to je danas potreba, kao informatička pismenost i auto škola, to je neki standard. Djeca koja su izvan HR a ne govore materinji jezik je roditeljima na dušu i njihov nemar, dapače i oni koji govore hrvatski kad dođu u HR se preseravaju na njemačkom ili nekom drugom jeziku, treba samo osluhnuti na plažama.:) Najbolje kad krenu ogovarati kupaće i misle da nitko osim njih ne govori engleski , njemački ili talijanski, najviše ima auslendera iz D.

 • Avatar Medo
  Medo:

  Dajte vise ovakvih pozitivnih primjera! Hvala