Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponovni postupak

Osječka ljevaonica željeza i tvornica strojeva izbjegla stečaj

OLT, Osječka ljevaonica željeza
Marko Mrkonjić/PIXSELL
09.04.2014.
u 17:19

Bez plaće je za posljednja dva mjeseca ostalo oko 90 radnika.

OLT - Osječka ljevaonica željeza i tvornica strojeva izbjegla je stečaj.

Naime, poništeno je rješenje o obustavi postupka predstečajne nagodbe pa će se o planu financijskog restrukturiranja ove metaloprerađivačke tvrtke ponovno raspravljati pred nagodbenim vijećem.

- Uvažene su žalbe obje strane, stečaja za sada nema - potvrdio je osječki odvjetnik Krešimir Panjaković, povjerenik predstečajne nagodbe u OLT-u.

OLT-ovci su “pred zid” došli jer je Ministarstvo financija kao najveći vjerovnik zadnji puta glasalo “protiv” predloženog plana predstečajne nagodbe. Račun im je blokiran zbog 32 milijuna kuna, a bez plaće je za posljednja dva mjeseca ostalo oko 90 radnika.

- Predmet se vraća na ponovni postupak. U dogovoru s Ministarstvom financija treba se vidjeti što se može napraviti s planom financijskog restrukturiranja ove osječke tvrtke - objašnjava Panjaković.

Dug OLT-a nastao je, kako je ranije objasnio Željko Biloš, vlasnik Osimpexa popularno prozvani slavonski kralj željeza, podjelom stečenih dionica radnicima, a on ga je preuzeo kupovinom prvih dionica ove tvrtke još 2008. godine. OLT je prošle godine prodao osječkoj Gradnji zbog, kako je objasnio, uvjerenja da su tvrtku zbog njega htjeli uništiti.

>>Idu novi nameti. Vlada priznala da priprema rezanje deficita

>>Fina vam može blokirati račun i skinuti novac i kad to zatraži falsifikator!?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije