Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUŠTENA U PROMET

Osijek dobio intrazonsku cestu vrijednu 880.000 eura: 'Najuspješniji smo po izvlačenju EU sredstava'

Pogled iz zraka na turnir PRO 3x3 održan u Osijeku
Davor Javorovic/PIXSELL
21.12.2023.
u 14:29

Građane Osijeka cesta neće ništa koštati, jer je 85 posto sredstava osigurano iz EU Kohezijskog fonda, a 15 posto iz državnog proračuna, naglasio je gradonačelnik Ivan Radić.

Intrazonska cesta od podvožnjaka u osječkoj Ulici Sv. Leopoglda Bogdana Mandića do autobusnog i željezničkog kolodvora, vrijedna 880.000 eura, u četvrtak je službeno puštena u promet. Osječki gradonačelnik Ivan Radić istaknuo je da realizacija toga projekta rasterećuje promet na obližnjem kružnom toku, u gradskom središtu, te stvara novu poveznicu prema istočnom dijelu Osijeka, čime prometni krvotok grada postaje još povezaniji.

S obzirom na to da je cesta, duljine 283 metra s oborinskom odvodnjom, pješačkom i biciklističkom stazom te javnom rasvjetom, ušla u obuhvat projekta podvožnjaka u ulici Sv. Leopolda Bogdana Mandića, građane Osijeka neće ništa koštati, jer je 85 posto sredstava osigurano iz EU Kohezijskog fonda, a 15 posto iz državnog proračuna, dodao je Radić.

Podsjeća kako se trenutno na području grada realiziraju 84 projekta, vrijedna oko 350 milijuna eura, najvećim dijelom financiranih iz EU fondova. Radić je istaknuo kako je kroz mehanizam Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) Urbanoj aglomeraciji Osijek na raspolaganju 55 milijuna eura, ili 15 milijuna eura više nego u prethodnom financijskom razdoblju, što će omogućiti realizaciju brojnih projekata, među kojima i izgradnju nekoliko biciklističkih staza.

Prema konsolidiranom izvješću Ministarstva financija, Osijek je najuspješniji hrvatski grad po povlačenju EU sredstava za 2022. godinu, a vjerujem da ćemo približno isti rezultat imati i kada dođu ovogodišnji podaci, rekao je Radić.

VEZANI ČLANCI:

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova Domagoj Mikulić ocijenio je kako Osijek i Osječko-baranjska županija prednjače po korištenju europskih sredstava. Izvijestio je kako je, u sklopu ITU mehanizma, raspisan natječaj za izgradnju biciklističkih staza, vrijedan više od šest milijuna eura, a vjeruje da će uskoro krenuti i realizacija toga projekta.

VIDEO Pravoslavna crkva u Bjelovaru išarana ustaškim i nacističkim simbolima

 

Komentara 7

Avatar Krile102
Krile102
15:39 21.12.2023.

A gradjani Osijeka inace uplacuju porez i prirez u Moldaviji

ML
My life
23:26 22.12.2023.

Bravo Radiću, Vi ste napravili za više za Osijek nego svi prije Vas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije