Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Službeno otvoren

KBC Osijek dobio novi hitni prijem, za 22,5 milijuna eura

Osijek: Svečanost otvorenja nove zgrade Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Osijek
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
04.12.2023.
u 15:14

Projekt je financiran iz europskih fondova za regionalni razvoj, dobrim dijelom iz proračuna RH i manjim dijelom iz sredstava poslovanja KBC-a Osijek.

Za pacijente je već ranije otvorena, a jučer i službeno - Klinički bolnički centar Osijek dobio je novu zgradu Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, dnevne bolnice i jednodnevnih kirurgija. Gradnja je trajala dvije godine, a investicija je vrijedna gotovo 22,5 milijuna eura.

- Zajedničkim djelovanjem i sinergijom uspjeli smo riješiti i nekada naizgled nepremostive prepreke te danas stojimo pred novoizgrađenim objektom koji je značajan ne samo za Osječko-baranjsku nego za svih pet županija, cijelu regiju istočne Hrvatske, kao i pacijente koji dolaze iz Bosanske Posavine. Omogućio nam je da povećamo kvalitetu zdravstvene zaštite na visoke europske standarde. Prostire se na ukupnoj površini oko 8.000 metara četvornih, opremljen je sofisticiranom opremom. U njegovom sklopu nalazi se objedinjeni hitni bolnički prijem, ambulante dnevne kirurgije i jednodnevne kirurgije, dnevne bolnice, dio radiološke i laboratorijske dijagnostike, četiri operacijske i dvije endoskopske sale. Projekt je financiran iz europskih fondova za regionalni razvoj, dobrim dijelom iz proračuna RH i manjim dijelom iz sredstava poslovanja KBC-a Osijek - naveo je dr. sc. Željko Zubčić, ravnatelj KBC-a Osijek. Zubčić je kroz novi OHBP proveo, među ostalima, i premijera Andreja Plenkovića te ministra zdravstva Vilija Beroša koji su u Osijek stigli na proslavu Dana grada.

Više od 900.000 građana, istaknuto je, gravitira KBC-u Osijek. - Dnevno u krugu KBC-a prođe više od 5000 građana, bolesnika i njihovih obitelji te studenata Medicinskog fakulteta, te više od 3000 zaposlenika, što je pokazatelj koliko je važan ovaj centar za ovaj dio Lijepe Naše. Krajem listopada u ovoj ustanovi imali smo 66 dijagnostičkih postupaka, gdje je vrijeme čekanja bilo više od 270 dana, a kroz nekoliko dana imat ćemo samo dva takva postupka. To je dokaz da se može unaprijediti naš sustav, da se može napraviti sve da vratimo pacijentov fokus i da se u potpunosti orijentiramo prema potrebama naših građana - istaknuo je ministar Beroš.

Premijer je novi OHBP nazvao "malom bolnicom unutar velikog KBC-a". - Imamo plan oko kojeg smo svi suglasni, od Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, do Ministarstva i Vlade RH, a to je da u sljedećoj fazi i Osijek, kao četvrti hrvatski grad, dobije veliki, pravi, moderni KBC. Vjerujemo da ćemo na taj način te zajedničkim naporom dodatno podići pristup zdravstvu i uslugama za sve građane koji gravitiraju KBC-u Osijek - kazao je premijer Plenković.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Policija dovodi BBB na sud u Ateni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije