Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret

Organizirali smo se i uz svojih 5, još smo jedno dijete i udomili

'15.01.2011., Varazdin- Biskup Josip Mrzljak primio najsiromasnije obitelji. Photo: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
16.01.2011.
u 13:03

Kod nas vlada red i disciplina. Djeca slušaju i svatko od njih ima svoja zaduženja, pa nema svađa među njima – kaže Klara Cindori, majka 5 djece

U organizaciji Caritasa Varaždinske županije u dvorani Biskupskog ordinarijata upriličen je susret obitelji s petero i više djece iz cijele Biskupije s varaždinskim biskupom mons. Josipom Mrzljakom. Biskup je zahvalio svim dobročiniteljima koji su osigurali knjige za djecu, živežne namirnice, odjeću i obuću koje su poklonili prisutnim obiteljima.

– Naša statistika pokazuje da još uvijek više ljudi umire nego ih se rađa, a to nije dobro. Ova je godina značajna za nas zbog posjeta svetog oca pape Benedikta XVI. u lipnju ove godine – rekao je biskup mons. Josip Mrzljak te pozvao dobročinitelje na dalju suradnju s Caritasom. Robert Čusek, ravnatelj Županijskog obiteljskog centra, govorio je o nasilju u obitelji u kojem su žrtve najčešće djeca. - Mnogo je nasilja u obitelji koje se ne prijavljuje. Ne smijemo zatvarati oči pred tim i moramo pokušati savjetovati naše prijatelje, rođake ili susjede ako imaju takvih poteškoća da ih prijave. Možemo to učiniti i mi i spasiti im život ako reagiramo na vrijeme – istaknuo je ravnatelj Robert Čusek. Klara i Davor Cindori iz Remetinca kod Novog Marofa imaju petero djece od kojih je najstarijem 15, a najmlađem 4 godine. – Kod nas je veselo cijeli dan. Supruga je na burzi, a ja u vojnoj mirovini. Dnevno nam trebaju najmanje 2 kruha i 3 litre litre mlijeka uz redovito kuhanje – kaže Davor Cindori.

Supruga Klara ističe da kao i mnoge obitelji s više djece teško dolazi do zaposlenja, ali da uspijevaju prehranjivati obitelj. – Dobro smo organizirani i kod nas vlada red i disciplina. Djeca slušaju i svako od njih ima svoja zaduženja pa nema svađe među njima. Uz svoje, još smo i udomili jednu djevojčicu koja je bila godinama psihički izrabljivana, a sad se gotovo oporavila – kaže Klara koja ima 4 sina i kćerkicu, a htjela bi još jednu kćer. No, ne zna hoće li uspjeti, budući u njihovoj cijeloj ulici gotovo sve obitelji imaju po petero djece i to muške. Verica i Dejan Oršuš iz romskog naselja u Pribislavcu imaju šestero djece o kojima brinu. – Svaki dan pečem kruh i kuham, pa nam je jeftinije. Djeca nisu izbirljiva i pojedu sve i dobro se međusobno slažu – kaže Verica, majka 3 kćeri i 3 sina od kojih je najstarijem 13, a najmlađem tek 3 godine.

Ključne riječi

Komentara 1

KI
kike22
00:31 17.01.2011.

BRAVO KLARA!!!!!!!! Dobra si ti žena......pećeš izvrsne kolaće :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije