Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
raste vodostaj

Organizatori festivala mole za pomoć: 'Očekuje se izlijevanje Save, moramo se evakuirati'

Zagreb: Visoki vodostaj rijeke Save kod Jadranskog mosta
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija
1/3
16.09.2022.
u 17:48

Iz Hrvatskih voda upozoravaju kako je u cijeloj zemlji moguć razvoj jačih nevremena te pojava bujičnih i urbanih poplava

Organizatori Green River Festa, koji se održava u Zagrebu, poslali su poziv volonterima i svim ljudima dobre volje da dođu pomoći pri evakuaciji prije izlijevanja rijeke Save.  

- Ekipa naša draga, dobili smo dojavu od Hrvatskih voda da se uskoro očekuje izlijevanje rijeke Save pa pozivamo sve vas koji možete i želite pomoći da odmah dođete kod Hendrixovog mosta jer se moramo evakuirati na nasip - naveli su i dodali kako s Festivalom nastavljaju čim se oborine smire.

Zbog obilnih oborina, podsjetimo, raste vodostaj Kupe i Save. Iz Hrvatskih voda upozoravaju kako je u cijeloj zemlji moguć razvoj jačih nevremena te pojava bujičnih i urbanih poplava. Slična se situacija očekuje i tokom sutrašnjeg dana.

VIDEO Snažno nevrijeme poharalo Hrvatsku: Danas na snazi nova upozorenja, moguće su jake oluje

Vodostaji Save do Crnca su u porastu s tendencijom porasta. Nizvodno do hidrološke postaje Mačkovac vodostaji su u blagom porastu s tendencijom porasta, a na hidrološkoj postaji Mačkovac su u stagnaciji s tendencijom blagog porasta. Dalje nizvodno vodostaji su u stagnaciji s tendencijom stagnacije, ali se tijekom subote i tamo očekuje porast vodostaja. Vodostaji su u domeni srednje niskih i niskih voda.

Civilna zaštita upozorava građane kako je zbog povećane količine oborina i naglog rasta vodostaja rijeke Kupe izgledno da će Karlovac sutra tijekom dana ući u mjere obrane od poplava. Dodaju kako se vrh vodnog vala očekuje u noći sa subote 17. na nedjelju 18. rujna.

 

Ključne riječi

Komentara 15

ZV
zvezdomor
20:13 16.09.2022.

Festival..koga...čega...

MI
miroslav50
22:02 16.09.2022.

Zašto stavljate arhivsku fotografiju? Sava trenutno uopće u Zagrebu nije tako visoka kao na fotografiji u zaglavlju. Namjerno manipulirate i dovodite čitatelje u zabludu.

OL
oliva309
20:24 16.09.2022.

Kad se ljudima ispere mozak i kiša postaje čudo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije