Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomorska nesreća

Nizozemac gliserom prešao preko Poljaka kod Orebića

Pomorska nesreća
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
26.07.2017.
u 10:40

Teško ozlijeđeni Poljak V.M. (1972). je prije nesreće plivao na udaljenosti 100 do 200 metara od obale

Helikopterom Oružanih snaga RH u utorak predvečer prevezen je Poljak koji je teško ozlijeđen u moru ispred Orebića kad je preko njega prešao gliser, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Teško ozlijeđeni Poljak V.M. (1972). je prije nesreće plivao na udaljenosti 100 do 200 metara od obale kad je na njega u moru ispred orebićke plaže naletio gumenjak kojim je upravljao nizozemski državljanin T.V. (1961.).

Odmah po izvlačenju iz mora preuzeli su ga djelatnici Hitne medicinske pomoći i pripremili ga za hitan medicinski prijevoz helikopterom Oružanih snaga RH u KBC Split gdje je zaprimljen u daljnje medicinsko postupanje.

Na mjesto nesreće odmah po dojavi, oko 17,30 sati, isplovili su i službenici Lučke kapetanije Dubrovnik, u koordinaciji sa službenicima nadležne Lučke ispostave Orebić.

Očevid o uzroku te pomorske nesreće i dalje je u tijeku, a istražne radnje provode i službenici Policijske uprave Dubrovačko – neretvanske županije.

Komentara 3

Avatar maxist
maxist
11:13 26.07.2017.

100-200 m od obale ..a 300 met od obale ne smije se glisirati ni voziti brzinom većom od 3čv...! Dakle nesporna je krivnja gliseraša a ovisno o konfiguraciji ni plivač nije bio unutar zakonskih gabarita......mada kao što na cesti nijee dozvoljeno gaziti pješake jer nisu točno na zebri za zelenog svjetla tako i na moru ima regule i ........ali globe su smiješne i sankcije nikakve čak i za mrtve (horvatinčić) onda udri brigu na veselje i deriiiii

BR
BrkX
11:11 26.07.2017.

Nisam znao da Tomo ima nizozemsko drzavljanstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije