Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na moru kod Crikvenice

'Vikao sam i mahao vozaču glisera, da ga upozorim kako će se zabiti u nas'

Foto: Facebook
24.06.2017.
u 08:00

Nakon sudara s brodom gumeni gliser nekontrolirano je nastavio ploviti i nasukao se na plaži ozlijedivši dvije kupačice

Nisu prošla ni dva sata nakon što je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u četvrtak zaprimila poziv da u paškom akvatoriju, u moru između otočića Lukar i paškog mjesta Šimuni, pluta jet-ski, a vozača nema, zaprimljena je dojava o pomorskoj nesreći koja se dogodila u crikveničkom kanalu između Crikvenice i Dramlja.

U vrijeme dok je iz mora kod Šimuna izvlačeno tijelo 56-godišnjeg državljanina Poljske, čije se okolnosti stradavanja još istražuju, no nema naznaka da se sudario s drugim plovilom, na crikveničkom su se području oko 18 sati sudarili gliser gumenjak i turistički brod Lord. U gliseru je bio 47-godišnji zagrebački odvjetnik Hrvoje Lui. Vlasnik Lorda, 44-godišnji Dinko Car, bio je na brodu s kćeri kada je gliser udario u njih. Nakon sudara Lui je pao u more, a Car je skočio za njim, da ga spasi. Odvjetnikovo plovilo nastavilo je nekontroliranu plovidbu, u konačnici se nasukavši na plaži ispred hotela Omorika i ozlijedivši dvije kupačice. Očevici su prepričavali da je gliser “uletio” na plažu na kojoj je nastao stampedo.

Plaža uvijek puna djece

Ta je plaža inače puna kupača i na njoj uvijek ima puno djece jer se ovdje nalaze zabavni sadržaji pa je valjda tek pukom srećom izbjegnuta još veća nesreća. Primorsko-goranska policijska uprava, čiji su djelatnici zajedno s Lučkom kapetanijom Rijeka proveli očevid pomorske nesreće, izvijestila je da je vozač glisera teško ozlijeđen. Kupačice su zadobile lakše ozljede. Svima je liječnička pomoć pružena u KBC Rijeka. Kako je izvijestilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, temeljeći svoje priopćenje na izjavama svjedoka, dojave o ovoj nesreći zaprimili su oko 18 sati. Ona je glasila da su se na moru oko jednu nautičku milju ispred hotela Omorika sudarili gliser gumeno-plastične konstrukcije, dužine oko šest metara i drvena brodica duga oko 15 metara. Na gliseru je bila jedna osoba, na turističkom brodu dvije.

Pokušao upozoriti

“Prema izjavama svjedoka, netom prije samog sudara, voditelj drvene brodice vikanjem i mahanjem pokušao je upozoriti voditelja glisera na opasnost od sudara, no bezuspješno, nakon čega je gliser pramčanim dijelom udario u lijevi pramčani dio drvene brodice.” Vlasnik Lorda Dinko Car Novom listu je prepričao okolnosti nesreće:

– Udario je u vrh pramca te ga je to odbacilo i pao je u more. Počeo je tonuti. Shvatio sam da je ozlijeđen, skočio sam za njim i držao mu glavu iznad površine mora. Isprva nije dao nikakve znakove života, a onda je počeo hroptati - kazao je.

Očevici govore da odvjetnik nije bio pri svijesti i da je teško disao, a pretpostavljaju da je zadobio brojne ozljede po tijelu.

U komentarima na internetu mnogi su se nakon vijesti o ovoj pomorskoj nesreći prisjetili nesreće od prije šest godina kada je Tomislav Horvatinčić na moru kod Šibenika svojom jahtom naletio na jedrilicu talijanskih državljana Franceska Salpietra i Marielle Patelli, koji su poginuli. Ove godine, 25. travnja, u Koločepskom kanalu sudarili su se plovilo Lučke kapetanije i gumenjak s devet članova posade. Preživjelo je dvoje, a za tri osobe još se uvijek traga.

Komentara 2

Avatar Papatest
Papatest
11:07 24.06.2017.

Badave si vikao i mahao on je gledao na obalu da vidi gledaju li ga komadi

OB
ObrenM
17:13 24.06.2017.

Po kazni za ludog odvjetnika znat cemo kojoj stranci pripada.Bojim se da ce biti Zna se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije