Naslovnica Vijesti Crna kronika

Optužena osmeročlana skupina krijumčara - iz BiH donijeli 3,8 tona duhana

Uskom procjenjuje da je na taj način u Hrvatsku prošvercano više od 3,8 tona duhana čime je državni proračun oštećen za najmanje 2.5 milijuna kuna
27. ožujka 2017. u 21:55 1 komentara 566 prikaza
duhan
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Zbog organiziranog krijumčarenja duhana iz BiH u Hrvatsku Uskok je optužio osmeročlanu skupinu koja je državu na taj način navodno oštetila za više od 2,5 milijuna kuna, a njeni su članovi pritom podijelili zaradu od gotovo milijun kuna, doznaje se u tužiteljstvu.

Uskok tvrdi da je navodni organizator skupine od srpnja do rujna 2015. na području Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije te BiH, ustrojio zločinačko udruženje povezavši u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike radi kontinuirane kupovine, preuzimanja, prijevoza i krijumčarenja velikih količina rezanog duhana i njegove prodaje na području Hrvatske.

S drugoosumnjičenim muškarcem navodno je dogovarao nabavu i isporuku rezanog duhana iz BiH u količinama od 40 do 250 kilograma.

Trojica osumnjičenika duhan bi potom krijumčarili preko granice i prevozili ga u Split gdje su ga ostali sakrivali i skladištili na više mjesta te ga potom prepakirali i prodavali.

Uskom procjenjuje da je na taj način u Hrvatsku prošvercano više od 3,8 tona duhana čime je državni proračun oštećen za najmanje 2.5 milijuna kuna, dok su osumnjičenici zaradili i međusobno podijelili više od 914 tisuća kuna, izvijestilo je državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

>> Pronašli mu 262 kilograma rezanog duhana

>> Putujete iz BiH? Evo što smijete prenijeti preko granice, a što je strogo zabranjeno

ACI Marine
Nautički turizam
Stigle megajahte - u hrvatske marine se u pet dana privezalo 55 jahti dužine između 24 i 180 metara

A1 izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    Bolje mi je šverceru duhanom platiti cca 180 kn za kilogram duhana, pa sam miran mjesec i pol, nego kupovati svaki dan kutiju cigareta na kiosku za 25 kuna. Na kiosku ništa nisam kupio već 4 (četiri) godine, kupujem duhan ... prikaži još! od švercera, i pušim vrlo jeftino.