Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAVNATELJICA ODUŠEVLJENA

Oprema dilera droge završila u školi. Ravnateljica: Iz policije su nas nazvali i pitali treba li nam

Slavonski Brod: Policija školi donirala uređaje i opremu zaplijenjenu od dilera marihuane
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/11
10.02.2023.
u 15:17

Umjesto da, kako propisi nalažu, unište opremu koja je oduzeta optuženiku, službenici PU brodsko-posavske došli su na ideju da predmete koji mogu biti korisni doniraju lokalnoj srednjoj školi

Pozornost javnosti ovih je dana privukla vijest da je policija brodskoj Srednjoj školi Matije Antuna Reljkovića donirala uređaje i opremu zaplijenjenu od dilera marihuane. Zahvaljujući originalnoj ideji Policijske uprave brodsko-posavske, funkcionalni predmeti koji su trebali biti uništeni završili su u popularnoj poljoprivrednoj školi, gdje će ih učenici koristiti u proučavanju i proizvodnji biljaka. Voditelj Službe kriminalističke policije policijske uprave Dražen Puljko predao je navedene uređaje i opremu ravnateljici škole Mariji Tomić.

U školi ističu kako je to zapravo već druga donacija Policijske uprave brodsko-posavske njihovoj obrazovnoj ustanovi. - Iz policije su nas nazvali i pitali treba li nam takva oprema. Riječ je o ventilatorima, grijalicama, infracrvenim lampama, termometrima i slično. U našem laboratoriju mikropropagacije i našim plastenicima nužna je upravo takva oprema, tako da smo ponudu objeručke prihvatili i uključili se u tu hvalevrijednu akciju. Oprema će nam koristiti za daljnju edukaciju u plasteničkoj proizvodnji, osobito naših zaštićenih biljnih vrsta te u ekološkoj proizvodnji svih vrtnih biljaka – rekla je ravnateljica Tomić.

Kako smo već pisali, službenici kriminalističke policije dovršili su postupanje nad osumnjičenikom zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Od osumnjičenog su oduzeli drogu i razne uređaje, a daljnji postupak nastavljen je u Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, koji je naložio uništenje droge, što je i učinjeno.

Budući da su se na popisu za uništenje nalazili i električni uređaji i oprema koji se mogu nabaviti u redovitoj prodaji kao što su LED lampe, ventilatori, žarulje, mjerači vlage i temperature i drugi uređaji, te se također mogu koristiti i u brojne legalne svrhe, policija je predložila Općinskom sudu da se navedeni uređaji doniraju školi. Općinski sud podržao je prijedlog te donio rješenje kojim se 12 LED lampi, četiri žarulje, pet ventilatora, ovlaživač zraka, grijalica, PVC račva s ugrađenim filterom zraka i digitalni mjerač temperature i vlage doniraju školi.

Radi se o funkcionalnim predmetima i opremi koji se mogu legalno koristiti i ulaze u područje redovne i dopuštene djelatnosti srednje škole, a koje će učenici moći koristiti kroz nastavu u edukacijske svrhe te u sklopu praktičnih aktivnosti u njihovim staklenicima i plastenicima

- U klima komori našeg kabineta mikropropagacije mi imamo presadnice voća, povrća i ljekovitog bilja u različitim fazama koje, kada dosegnu određenu veličinu i visinu, idu u naše plastenike. Stoga će nam donirana oprema, naravno, dobro doći – istaknula je ravnateljica.

VIDEO Potresna fotografija ganula sve: Otac za ruku držao kćer (15) koja je preminula pod ruševinama

Komentara 6

Avatar Oriental
Oriental
16:57 10.02.2023.

Nista za Jovanjicu u Srbiji hehe.Najveci indoor plant u Europi

PO
poluvodič
16:28 10.02.2023.

Nije dilerska oprema, dilerska oprema su patike i prijevozna sredstva. Ccc

IV
ivica.vranjic
15:51 10.02.2023.

Treba educirati djecu kako da sami proizvode, a ne da im dileri prodaju uvoznu robu. Ako ste to i dali školi onda niste trebali naglašavati da je to laboratorij za uzgoj indijske konoplje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije