Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinili 27 krađa

Uhićeni Srbi koji su provaljivali u vozila na odmorištima autoceste

U zagrebačkim Utrinama izgorilo više automobila
Igor Soban/PIXSELL
10.02.2023.
u 13:30

Utvrđeno je da su osumnjičenici u razdoblju od srpnja prošle godine do 9. veljače ove godine na odmorištima uz autocestu A3 (Sredanci, Marsonija, Brodski Stupnik, Dragalić, Staro Petrovo Selo, Lipovljani, Novska, Kraljeva Velika, Stari Grabovac i Donja Gračenica) u više navrata provaljivali u kamione i automobile dok su osobe u vozilima spavale.

Službenici Policijske uprave brodsko-posavske u suradnji s kolegama iz PU sisačko-moslavačke dovršili su složeno kriminalističko istraživanje nad trojicom državljana Republike Srbije starosti 29, 32 i 61 godinu. Zbog sumnje u počinjenje 27 kaznenih djela krađa i teških krađa, trojac je u četvrtak, 9. veljače, oko 2 sata uhićen na odmorištu uz autocestu A3 kod Starog Petrovog Sela.

- Utvrđeno je da su osumnjičenici u razdoblju od srpnja prošle godine do 9. veljače ove godine na odmorištima uz autocestu A3 (Sredanci, Marsonija, Brodski Stupnik, Dragalić, Staro Petrovo Selo, Lipovljani, Novska, Kraljeva Velika, Stari Grabovac i Donja Gračenica) u više navrata provaljivali u kamione i automobile dok su osobe u vozilima spavale. Pri tom su otuđivali novac, bankovne kartice, osobne dokumente, kartice za gorivo, mobitele i drugo – navodi se u priopćenju PU brodsko-posavske.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su na području Zagrebačke i Vukovarsko-srijemske županije također počinili po jedno kazneno djelo teške krađe provaljivanjem. Pretragom osobnog automobila kojim su se koristili osumnjičeni pronađeni su predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela. Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima procjenjuje se na oko 32.000 eura.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku, a potom će biti predani Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.

VIDEO: Liječnica mora platiti više od 100.000 eura ako želi prije roka otići iz bolnice

Komentara 3

PR
predragbabic1
14:59 10.02.2023.

trebalo bi na odmorištima postaviti kamere, to nije veliki trošak, a može biti velika pomoć. Osobno vjerujem da ova trojica nisu jedini, da ih ima još dosta takvih, ali nisu uhvaćeni.

FR
franjo
13:45 10.02.2023.

A policije nigdje na vidiku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije