Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP-ovi aduti

Opozicija ujedinjena protiv Bandića: SDP će podržati Mrak Taritaš u Zagrebu?

08.03.2016., Zagreb - Davor Bernardic povodom Medjunarodnog dana zena na Cvjetnom trgu dijelio je ruze te sreo bivsu ministricu graditeljstva i prostornog uredjenja Anku Mrak-Taritas i njoj poklonio ruzu.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
15.02.2017.
u 21:00

Bernardić: Zagreb treba promjene, a samo ujedinjena opozicija može uspjeti

Svjesni smo da su nužne promjene u Zagrebu i jedino zajednička, ujedinjena opozicija može na ovim izborima polučiti dobar rezultat, ali to znači prije svega zajedništvo i razgovor svih strana, a nikako soliranje i tvrdoglavost. Poručio je to u utorak predsjednik SDP-a Davor Bernardić iz čega su mnogi u stranci zaključili da je SDP odlučio podržati HNS-ovu kandidatkinju Anku Mrak Taritaš.

Još će se razgovarati

Iako konačne odluke još nema, naši sugovornici iz samog vrha stranke drže da je to najizglednija opcija. S vlastitim su kandidatom zakasnili, a ako se mora birati između nezavisne Sandre Švaljek i Anke Mrak Taritaš, većina je za to da se podrži kandidatkinja dugogodišnjeg partnera HNS-a od kojeg će se, u tom slučaju, tražiti ustupci u drugim sredinama.

Primjerice, u Splitu i Rijeci gdje u SDP-u očekuju da HNS podrži njihove kandidate Aidu Batarelo i Vojka Obersnela te da ne ide na izbore s odvojenim listama. Osim toga, ovih su dana na Iblerov trg stigli rezultati zadnje ankete prema kojoj je kandidatkinja HNS-a navodno bolja od Sandre Švaljek.

– Još ćemo sjesti i razgovarati i međusobno i s HNS-om, ali mislim da je Bernardić poslao poprilično jasnu poruku i da je naša podrška Anki najizglednija opcija – kaže izvor iz stranke.

Svjestan je, dodaje, da postoji struja u zagrebačkom SDP-u kojoj se takva odluka neće svidjeti, ali i oni, dodaje, moraju biti svjesni da je stranka gradila Bernardića za kandidata, a da je on sada postao predsjednik stranke. I kao takav ne može više, kaže, biti kandidat. I iako se i jučer od nekih iz stranke još moglo čuti da se neki nezavisni kandidat još pokušava naći sve je jasnije da od te priče nema ništa.

U svakom slučaju, konačna bi se odluka morala donijeti vrlo brzo, navodno ovih dana. A osim o kandidatu, već se raspravlja i o imenima koja bi se našla na SDP-ovoj listi za Skupštinu. Bit će, kažu u vodstvu SDP-a, kombinacija ljudi iz vodstva zagrebačkog SDP-a, onih koji su se iskazali u prošlom mandatu, ali i u radu stranačkih savjeta.

Tko ide na listu?

Može se očekivati da će na listi biti Vesna Nađ, Draženko Pandek i Saša Molan, potom Dominik Etlinger, SDP-ov član Gradske skupštine, ali i predsjednica Savjeta za kulturu u zagrebačkom SDP-u Saša Broz, predsjednik Savjeta za zdravstvo Branko Kolarić.

Inače jučer je održano i Predsjedništvo SDP-a na kojem je donesena odluka o pokretanju stranačkog postupka protiv pritvorenog Tomislava Sauche. Uz obrazloženje da u stranci drže da je politička odgovornost šira od kaznene. No, ipak će se pričekati da Saucha iziđe iz pritvora i pred strankom iznese svoju obranu, a pričekati će se i da se vidi hoće li optužnica biti potvrđena.

>> Ministarstvo: Svi modeli pokazuju da će cijena struje za građane biti niža u odnosu na 2016.

Komentara 31

Avatar x-y
x-y
19:53 15.02.2017.

nisam neki zagovornik i fan Bandica, ali ako bi morao birati, birao bi doticnog kao manje zlo. Ova teta i drugovi su dno dna....

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
19:51 15.02.2017.

Bandic dobiva jos jedan mandat .

PR
principjelannotsdp
20:14 15.02.2017.

SDP na koljenima pred strankom 2%. Nemaju svog kandidata. Uskoro će moljakati građane za glasove jer će im se rejting istopiti na 15%.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije