Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera cetinski

Odvjetnik Željan Hrvatin: Ne bježim! A policija to zna

željan hrvatin
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/6
12.04.2011.
u 09:05

V. Cetinski dobro podnosi pritvor. Obitelj je ipak uzdrmana: Tony je otkazao koncert

- Ne krijem se i vraćam se kući! Čitavo sam vrijeme u kontaktu s policijom – poručio je rovinjski odvjetnik Željan Hrvatin, sedmoosumnjičeni za malverzacije “Končarovim zemljištima”.

Tvrdio je da ga nitko nije obavijestio da je i njegovo ime navedeno u istražnom zahtjevu za štetu od 35 milijuna kuna tvrtki Kermas ulaganja poduzetnika Danka Končara, koji je Županijsko državno odvjetništvo u Puli podnijelo istražnom sucu Svetislavu Vujiću.

Opsežan predmet
Vijest o uhićenju njegove supruge Romine Hrvatin u petak u Rovinju zatekla ga je na službenom putu u Mađarskoj, a tada je odvjetnik tvrdio da je čitava priča o potkradanju uspješnog poduzetnika konstruirana te da će njegova supruga argumentirano dokazati svoju nevinost.

Ona se, kao i bivša HDZ-ova doministrica turizma Vinka Cetinski te Marin Sorga, ponovno pojavila pred istražnim sucem. Produljeno im je zadržavanje za daljnjih 72 sata. Zbog opsežnosti predmeta istražni će sudac do tog roka odlučiti o istražnom zahtjevu ŽDO-a te prijedlogu da se spomenutim poslovnih suradnicima, ali i Borisu Sorgi, uhićenom u nedjelju, te Željanu Hrvatinu odredi jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenih djela. Za rovinjskog je odvjetnika k tome još navedeno da postoji bojazan da se zapravo krije. Riječki odvjetnik Ljubiša Drageljević, branitelj bivše HDZ-ove dužnosnice, kazao je da još nije vidio istražni zahtjev ŽDO-a.

– U srijedu ćemo znati kako zapravo stojimo i što joj se stavlja na teret jer ćemo tek onda i vidjeti istražni zahtjev. Nakon toga moja će klijentica nadopuniti svoju obranu – kazao je odvjetnik.

Vinka Cetinski, koliko je poznato, pritvorske dane dobro podnosi te nema zamjerki na uvjete u kojima se trenutačno nalazi. Upravo nju, podsjetimo, istražitelji sumnjiče da je bila mozak čitave operacije te joj se na teret stavljaju dva kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti. Za ranijeg ispitivanja pred istražnim je sucem negirala kazneno djelo tvrdeći da je sav posao obavljala u dogovoru sa svojim bivšim poslovnim partnerom Dankom Končarom. Koliko su njezini navodi istiniti, utvrđivat će se u daljnjem tijeku postupka.

Za sada je već poznato da se nije željela dogovoriti s poduzetnikom o načinu vraćanja novca izvučenog iz Kermes ulaganja, što je pak učinio Drago Radolović, trgovac nekretninama, koji je s Dankom Končarom potpisao sporazum te pristao vratiti 11 milijuna kuna. Zagrebački odvjetnik Anto Nobilo, koji je ranije također zastupao Danka Končara, priznao je pak da je svekrvu svoje kćeri Ivane također nagovarao da prihvati sporazum, no uspjeha nije bilo.

Novac uložen u vile?
Iako je Mirko Cetinski, suprug bivše HDZ-ove dužnosnice, u petak uvjeravao javnost da je njegova supruga samo na razgovoru u policiji te da nije riječ ni o kakvu uhićenju, cijela je situacija, čini se, prilično potresla estradno-poduzetničku obitelj pa je Toni i otkazao svoj koncert u KD Vatroslav Lisinski na kojem je trebao nastupiti sa Zagrebačkom filharmonijom.

Imovina obitelji Cetinski, zbog pokretanja istrage protiv njihove majke i supruge, također je pod povećalom javnosti i istražitelja jer se, naravno, nameće pitanje jesu li novac isisan iz Kermas ulaganja kasnije ulagali u luksuzne nekretnine kojih im u Istri, ali i metropoli ne manjka.

Komentara 11

OB
-obrisani-
09:36 12.04.2011.

. ...................Budi prvi i započni raspravu!................. . .

NI
Nikahr80
09:36 12.04.2011.

Naravno da ne bježiš, odvjetnik si pa dobro znaš šta si možeš a šta nemožeš dozvoliti u silnim sivim zonama našeg zakona. Ni Ivo nije bježao i on je samo otišao na službeni put u Austriju i tamo ostao. Nego stavrno, da li su ovim dijelom oštećeni državljani ili neka županija? Ako nije zašto se ovome pridodaje takva medijska pozornost, to što je riječ o Tonijevoj majci nije opravdanje.

TM
trade_mark
10:05 12.04.2011.

tončika otkazao koncert? dobro. još da se makne s televizije, bilo bi izvrsno. da se poslužim njegovim riječima: dobra vila spasi me debila--- i tak, ne...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije