Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Održan okrugli stol "Knauf Insulation Novi Marof i lokalna zajednica"

Knauf Insulation Novi Marof i lokalna zajednica
Foto: Promo
1/3
30.03.2023.
u 09:11

U maloj dvorani Kulturnog centra "Ivan Rabuzin" bilo je prisutno više od 40 predstavnika lokalne zajednice kojima su predstavljena nova tehnološka rješenja koja Knauf Insulation primjenjuje te planovi i potencijalna buduća ulaganja u pogon u Novom Marofu

U srijedu 29. ožujka u maloj dvorani Kulturnog centra "Ivan Rabuzin" u Novom Marofu održan je okrugli stol "Knauf Insulation Novi Marof i lokalna zajednica" u organizaciji Knauf Insulationa i Grada Novog Marofa.

Direktor Knauf Insulation Novi Marof, Stjepan Mršić tom je prilikom okupljenim građanima predstavio način poslovanja tvrtke zajedno s novim tehnološkim rješenjima koja se primjenjuju, s ciljem kontinuiranog smanjenja utjecaja na okoliš.

"Pozitivan doprinos lokalnoj zajednici važan je dio našeg poslovanja. U zajednicu kontinuirano ulažemo kroz razvoj naših zaposlenika i poslovanja. Pored toga zajednici doprinosimo putem sponzorstava najvažnijih lokalnih događaja, kulturnih i sportskih manifestacija te donacijama kroz koje podržavamo projekte i aktivnosti koji doprinose boljoj kvaliteti života. Iznimno smo ponosni i na našu višegodišnju poslovnu suradnju s lokalnim partnerima", rekao je Stjepan Mršić.

Foto: Promo

Istovremeno, direktor novomarofske tvrtke predstavio je planove i potencijalna buduća ulaganja u pogon u Novom Marofu, uključujući nedavno najavljenu investiciju u održivo širenje tvornice procijenjene vrijednosti oko 120 milijuna eura.

„Radi se o projektu koji bi trebao otvoriti najmanje 70 novih radnih mjesta. Trenutno smo u pripremnoj fazi i radimo na osiguranju infrastrukturnih uvjeta, izradi projektne dokumentacije te ishođenju potrebnih dozvola. Ova investicija nastavak je naše strategije održivosti, koju smo pokrenuli prije tri godine. Tom strategijom obvezali smo se da će sve naše buduće aktivnosti biti odabrane prema kriterijima održivosti. Istovremeno, projekt je doprinos energetskoj neovisnosti, osobito danas kad strahujemo da je nećemo imati dovoljno te moramo učiniti sve da tu energiju čuvamo i štedimo“, naglasio je Mršić.

Okrugli stol nastavak je uspješne višegodišnje suradnje Knauf Insulationa s lokalnom zajednicom te je i ove godine, nakon pauze zbog pandemije koronavirusa, održan u suradnji s Gradom Novim Marofom.

"Grad Novi Marof je uvijek otvoren za suradnju te su nam građani i tvrtke poput Knauf Insulationa u fokusu rada. Imajući u vidu dosadašnje aktivnosti ove tvrtke i njen značaj za lokalnu zajednicu, u skladu s njihovim poslovnim opredjeljenjem, mi ćemo se, kao Grad, potruditi da im budemo partner u realizaciji projekata koji poboljšavaju kvalitetu života naših sugrađana, otvaraju radna mjesta i omogućuju poslove lokalnim tvrtkama", rekao je gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač.

Foto: Promo

U maloj dvorani Kulturnog centra "Ivan Rabuzin" bilo je prisutno više od 40 predstavnika lokalne zajednice koji su imali priliku postaviti pitanja o svim aktivnostima, planovima i budućim projektima Knauf Insulationa.

Prije okruglog stola za zainteresirane građane je organiziran i obilazak pogona, prilikom kojeg su se i sami mogli uvjeriti kako izgleda održiv način proizvodnje kvalitetnih Knauf Insulation proizvoda. Iz novomarofske tvrtke tom su prilikom pozvali i ostale građane da se, ukoliko žele posjetiti Knauf Insulation Novi Marof, za isti prijave i dođu pogledati kako, vodeći se kriterijima održivosti, nastaju inovativni proizvodi za modernu i održivu gradnju.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije