Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za iskazano junaštvo

Odlikovani bivši pripadnici Specijalne jedinice policije Slavonski Brod

Slavonski Brod
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
31.01.2014.
u 20:35

Odlikovanja su četvorici pripadnika ove legendarne postrojbe uručena danas na svečanosti u postaji Interventne jedince policije, a visoko priznanje, odličje " Red Nikole Šubića Zrinskog " svoje je mjesto zauzelo na posebnom mjestu u prostorijama jedinice, na zidu sjećanja uz fotografije poginulih pripadnika postrojbe.

Temeljem odluke predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc.Ive Josipovića za iskazano junaštvo i osobne zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u Domovinskom ratu, odličjem "Red hrvatskog trolista" odlikovani su Stjepan Tutek, Damir Pavičić, Nenad Mutić i Mario Vujić, bivši pripadnici Specijalne jedinice policije Slavonski Brod, poznate pod nazivom "Šimini anđeli pakla".

Predsjednik Josipović  je za junaštvo u izravnoj ratnoj opasnosti vojnim odlikovanjem "Red Nikole Šubića Zrinskog" odlikovao i Specijalnu jedinicu policije PU Brodsko-posavske. Odlikovanja su četvorici pripadnika ove legendarne postrojbe uručena danas na svečanosti u postaji Interventne jedince policije, a visoko priznanje, odličje " Red Nikole Šubića Zrinskog " svoje je mjesto zauzelo na posebnom mjestu u prostorijama jedinice, na zidu sjećanja uz fotografije poginulih pripadnika postrojbe.

Svečanoj dodjeli odličja prethodilo je polaganje vijenaca ispred spomen obilježja poginulim pripadnicima postrojbe, a vijence su položili izaslanik predsjednika Republike Hrvatske i predsjednik savjeta za ratne veterane Vlado Marić, suborci i roditelji poginulih policajaca, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, članovi Udruge specijalne jedinice policije u obrani domovine Slavonski Brod, te predstavnici Policijske uprave Brodsko-posavske, Grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije.

>> Ante Nazor: Domovinski rat branili smo istinom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije