Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN GRUBIŠIĆ:

'Odakle J. Kosor 80 milijuna kn za crkvu u Kninu, a nema za radnike'

\'obzor...split...211206 don Ivan Grubisic Snimio:Tino Juric                               \'
arhiva VL-a
28.09.2011.
u 20:38

Don Ivan Grubušić je u Zadru predstavio svoju neovisnu listu s kojom kreće na izbore.

- Ljubo Jurčić, Josip Kregar, Dino Debeljuh, Dragutin Lesar - svi su me zvali na svoje liste, nudili suradnju, ali mi na izbore idemo sami. Nećemo koalirati ni s kime, ni sada ni nakon izbora. Prijeđe li netko u drugu stranku, a sjedi u Saboru, morat će vratiti mandat. I tako će biti dok sam ja član Saveza za građansku i etičku Hrvatsku, najavio je don Ivan Grubišić na večerašnjoj tribini u Gradskoj knjižnici u Zadru naslovljenoj „Kakvu Hrvatsku želimo“.

Predstavljajući ciljeve svoje neovisne liste, Grubišić se posebno osvrnuo na ukidanje političkih privilegija, racionalizaciju državne uprave i samouprave, smanjenje broja zastupnika u Saboru, na ograničavanje broja saborskih mandata te na revidiranje ugovora između Katoličke crkve i Vatikana. - Crkva mora biti moralna i duhovna vertikala, a ne politička ropkinja, mora se skinuti s državnog proračuna čiji novac bahato troši. Odakle premijerki Kosor 80 milijuna kuna za crkvu u Kninu, a nema novca za prevarene i izigrane radnike? Zašto Crkva šuti o tome?

Šute Akademija i Matica hrvatska. Naravno da šute kad su na državnom proračunu. Kada Crkva počne živjeti po evanđelju skromnosti, tek će tada razumjeti svoj narodo. Ne možemo živjeti ako za doručak jedemo katolicizam, za ručak nacionalizam, a za večeru dobijemo “Adio, Mare“. Neki će reći da sam protiv Crkve. Ne, ja sam za Crkvu, ali slobodnu Crkvu!, objasnio je don Grubišić i pozvao građane da mu se pridruže i pomognu u ostvarenju boljeg života i svrgavanja onih koji su nas doveli u stanje u kojem se sada nalazimo.

Komentara 120

Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
22:07 28.09.2011.

geistlos Spavaj dalje!

VE
velikazmija
23:27 28.09.2011.

bravo večernji -- svaka ti dala- minus--

OG
Oger
08:40 29.09.2011.

29.09.2011. u 08:33h gadovi Pridruzujem se tvom upisu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije