Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog pljački, krađa i nasilničkog ponašanja ubijeni Vladimir Desović stalno imao posla s policijom

Od Golog otoka do Lepoglave

07.12.2005.
u 20:04

Zbog pljački, teških krađa i nasilničkog ponašanja koje je počinio, Vladimir Desović (40) bio je na odsluženju kazni na Golom otoku, u Gradiški i Lepoglavi. Iz sudskog spisa vidljivo je da je bio evidentiran kao ovisnik, da je 1991. teško ranjen na ratištu te da je bolovao od PTSP-a.

U presudi iz 2002. godine, kada je zbog krađe 35 šteka cigareta i motorkotača s prikolicom iz 2. svjetskog rata, kojije ukrao u Gradskom muzeju, bio osuđen na jednogodišnju zatvorsku kaznu, kao olakotna okolnost uzet mu je doprinos u Domovinskom ratu. Iste godine Općinski sud ga je oslobodio optužbe za krivotvorenje isprava. Desović je bio rastavljen i otac jednog djeteta.U karlovačkom naselju Grabrik, u Ulici Kralja Zvonimira 12, živio je sa Snježanom Maslov, nedavno nepravomoćno oslobođenom za sudioništvo u pljački Karlovačke banke. Kiosk brze hrane "Sneki", registriran na njezino ime, jučer je bio zatvoren. Žena iz susjedstva rekla je kako ju je vidjela večer ranije ispred kioska.

Hodala je uplakana, s mobitelom u ruci kaže. Bilo jeto negdje između sedam i osam sati, u vrijeme kad policija još nije bila sigurna u identitet ubijenih pljačkaša. Karlovački policajci jučer od šest sati ujutro osiguravali su Desovićev stan na drugom katu čekajući ekipu iz Zagreba koja je trebala napraviti pretragu. Mnogi Karlovačani tvrde da su njih dvojica rođaci.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije