Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDBINE Branitelj s trudnom suprugom nema novca ni za osnovni namještaj

Obitelj živi u kući od 15 kvadrata bez kreveta

otv-obitelj-txt.jpg
Foto: Branimir Bradarić
07.09.2007.
u 17:36

Razoarao sam se u sve. U Vukovar sam došao kako bih napokon riješio stambeno pitanje te dobio posao, a dotjerali su me do zida – moja obitelj gotovo gladuje – zapoeo je svoju priu Jakov Krijanović, hrvatski branitelj koji je iz Rijeke u Vukovar došao odmah nakon mirne reintegraciji Podunavlja.

Nemaju namještaja
No, za razliku od drugih, kojih, kako kaže, nije bilo nigdje, ništa od svojih prava nije ostvario. Godinu i pol plaćao je najam za stan u Vukovaru, a onda je od APN-a dobio kuću, koju uređuje. Zahtjev za obnovu kuće predao je 2000. godine, a pozitivan odgovor dobio je tek prošle godine. Odluio je uzeti građevinski materijal jer je to bilo jedino što je mogao dobiti.

– Moja trudna nevjenana supruga Marija Hadžić, 15-godišnji sin i ja sami radimo, pokušavamo nešto skrpiti. Do prije dva mjeseca za miješalicom te s lopatom u ruci radila je i Marija, ali sada više ne može. Razumijem se u gradnju, ali više nemam ni lipe. Još moram uvesti vodu, struju, postaviti limove. To su radovi koje moraju obaviti majstori te koje moram platiti, ali nemam od ega. Problem je i namještaj jer nemamo ništa. Ono nešto novca što sam imao već sam potrošio na kuću – kaže Krijanović.

Više je puta, kaže, zvao potpredsjednicu Vlade Jadranku Kosor i Zakladu za branitelje, ali mu se nikad nitko nije javio. Problem je i to što 20. listopada dolazi komisija, a do tada kuća mora biti završena.

Uskoro i novorođene
Četverolana obitelj Krijanović sada živi u 15 etvornih metara, u prostoriji koja prokišnjava. Spavaju na madracu na podu, a žive od 1359 kuna socijalne pomoći i djejeg doplatka.

– Za mjesec i pol s nama će biti i novorođene, a mi za njega nemamo ni dudicu, da i ne govorimo o neemu više. Upravo zbog toga toga molim da mi se pomogne da završim kuću, u onome što sam ne mogu platiti – uvođenju struje i vode. Isto tako molimo i za nešto namještaja, koji ne mora biti nov, nego samo funkcionalan – kaže Krijanović.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije