Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obljetnica

Obilježena 18. obljetnica oslobođenja slatinskog kraja i Papuka

Obljetnica oslobođenja Slatinskog područja
Dragutin Šantoši
19.12.2009.
u 10:15

Prije 18 godina hrvatski branitelji oslobodili su Papuk - prvo oslobođeno okupirano područje u Republici Hrvatskoj. Više od 500 kvadratnih kilometara oslobodili uz minimalne žrtve.

SLATINA – Povodom 18. godišnjice oslobođenja slatinskog kraja i Papuka danas su pripadnici 136. slatinske brigade HV, predvođeni ratnim zapovjednikom stožernim brigadirom HV Josipom Černijem, obišli nekadašnju bojišnicu.

Kada su 13. prosinca ratne 1991. godine hrvatski branitelji započeli s oslobađanjem Papuka bilo je to prvo oslobođeno područje u Republici Hrvatskoj.

– U samo nekoliko dana, uz pomoć: 123. požeške, 127. virovitičke, 132. našičke brigade, te pridruženih postrojbi iz Bjelovara, Čakovca i drugih postrojbi HV , 136. slatinska brigada HV oslobodila je cijelo područje bivše Općine Podravska Slatina s više od 500 kvadratnih kilometara okupiranog prostora. U tom bojnom djelovanju smrtno su stradala petorica hrvatskih branitelja. Bila je to jedna od najuspješnijih vojno-redarstvenih oslobodilačkih akcija tijekom Domovinskog rata, izjavio je ratni zapovjednik stožerni brigadir HV Josip Černi ističući da se, poginule hrvatske branitelje i 47 ubijenih hrvatskih civila u Voćinu 13. prosinca, nikada ne smije zaboraviti.

Na mjesta gdje su poginuli branitelji i na spomenik masakriranim hrvatskim civilima u Voćinu položeni su vijenci i odane počasti.

Komentara 6

Avatar Rubirosa
Rubirosa
11:36 19.12.2009.

Pre ce biti da je to Okupacija koja traje....Svim Krajisnicaima koji slave svetog Nikolu Srecna slava.Dogodine u Krajini....

MU
Mućanin
18:06 19.12.2009.

RE:kresh_35! Sa svojim komentarom si samo pokazao da si veća budala nego onaj koji se branio ili čak i od agresora!!!

Avatar kresh_35
kresh_35
11:42 19.12.2009.

ne znas tko je tu veca budaletina, ovaj koji do godine misli slavit krsnu slavu u krajini ili ovaj brko na slici koji slavi \"oslobodjenje\" srpskih kuca od njihovih vlasnika pa useljavanje u njih siptara s kosova steta da see niste medjusobno pobili i jedni i drugi pa da mi ostali mozemo zivjet ko ljudi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije