Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMOTRA FOLKLORA

Običaji iz svih dijelova Slavonije na Zagrađu 2014.

folklor,Zagrađa
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
1/6
04.08.2014.
u 15:26

Folkloraši su pred brojnim posjetiteljima pokazali izvornost običaja iz svih krajeva Slavonije, ali i bogatstvo nošnji i svirku veselih tamburaša

Tradicionalna 14. po redu Smotra folklora ''Zagrađe 2014.'' Okupila je u tom selu pleterničkog kraja deset kulturno-umjetničkih društava iz Rokovaca-Andrijaševaca, Oriovca, Podvinja, Podcrkavlja, Đakovačkih Selaca, Lužana, Garčina , Brestovca, a nastupila je i dječja folklorna skupina domaćeg KUD Zagrađe.

Kišovito vrijeme je onemogućilo svečanu povorku, pa je održan samo program na pozornici nakon pozdravnih riječi gradonačelnice Pleternice Antonije Jozić i otvaranja smotre što je učinio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Folkloraši su pred brojnim posjetiteljima pokazali izvornost običaja iz svih krajeva Slavonije, ali i bogatstvo nošnji i svirku veselih tamburaša. Nakon programa nastupila je glazbena skupina grupa Estrada.

>>Turopoljski festival folklora

Foto: Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija

Ključne riječi

Komentara 1

SA
samoborka
16:44 04.08.2014.

Svaka cast Slavoncima, imaju ya svoja kola i tradiciju, ali zaista su vec postali naporni s tim svojim nosnjama,kolima, tamburama, rakijom.. Zaista mi je svejedno sto ce se Slavonci naljutiti na moj komentar, ali za njihovo je dobro da se napokon maknu iz proslosti i krenu zivjeti u sadasnjosti. I to ne tako da ocekuju stalno da ce netko drugi potezati promjene u njihovo ime,oni to sami moraju. Prestanite kukati Slavonci i ugledajte se na Medjimurce! Okanite se tambure i rakije,uhvatite se posla! Umjesto psenice i kukuruza, pocnite saditi kvalitetne bio rajcice, tikvice, cvjetace, maline, kupine, ljesnjake..Kupaca za kvalitetno I domace itekako ima,ali vi morate naci put do kupaca,a ne obratno! I jos k tome, dvorista su vam neuredna, dobar dio Slavonaca,sa sela pogotovo,koje vidim na tv-u djeluje kao da se tjednima nije oprao i pocesljao. Ponavljam,vrijedjate se koliko hocete,ali sto se prije trgnete to bolje za vas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije