Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
program ruralnog razvoja

Novih 4,5 milijuna kuna za obnovu poljoprivrednih gospodarstava u Sisačko-moslavačkoj županiji

Drinovci: Župan Pauk obišao OPG Vatavuk
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/5
29.09.2022.
u 09:52

Do sada je u Sisačko-moslavačkoj županiji ugovoreno 1,3 milijardi kuna te isplaćeno 1,1 milijarda kuna iz Programa ruralnog razvoja, ističu iz Ministarstva poljoprivrede.

U Sisačko-moslavačku županiju upućeno je 13 novih ugovora ukupne vrijednosti odobrene potpore 4,5 milijuna kuna u okviru Natječaja podmjere 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“ iz Programa ruralnog razvoja, objavili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje otvorena su tri pojednostavljena i ubrzana Natječaja Mjere 5 za potresom pogođeno područje, putem kojih je na prva dva natječaja odobreno 102 projekata u ukupnom iznosu odobrene potpore većem od 26 milijuna kuna, pri čemu je na treći prispjelo najveći broj zahtjeva s većim vrijednostima, a do sada je ukupno ugovoreno 33,8 milijuna kuna potpore.

Korisnici uz pomoć potpore Mjere 5 mogu sanirati poljoprivredno zemljište, nabaviti sjeme, domaće životinje, poboljšati kvalitetu zemljišta, podići nove ili obnoviti postojeće višegodišnje nasade i višegodišnje bilje, graditi ili opremiti objekte za domaće životinje i skladištenje poljoprivrednih proizvoda s pripadajućom opremom i infrastrukturom, ali i popraviti ili nabaviti novu ili rabljenu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu.

Do sada je u Sisačko-moslavačkoj županiji ugovoreno 1,3 milijardi kuna te isplaćeno 1,1 milijarda kuna iz Programa ruralnog razvoja, ističu iz Ministarstva poljoprivrede.

VIDEO: Rusija staje na kraj onima koji bježe od mobilizacije? Institut: Postavljaju kontrolne punktove

Komentara 1

DU
Deleted user
10:13 29.09.2022.

Naime vidjeli smo kako se i kome se isplaćuju poticaji, ovo je samo patka za javnost. Kako je moguće da cijena hrane čleti u nebo uz tolike silne poticaje? Mogu li ja dobiti poticaje za turizam i recimo odšetu kadaa je kišno vrijeme i apartmani su mi prazni kao što seljaci dobiju odštetu kada je suša, poplava, tuča....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije