Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPG ZLATA VRIJEDAN

Zbog poljoprivrede neki su ostavili i uspješne menadžerske karijere

Mala Ludina: Proglašenje najboljeg OPG-a u izboru Večernjeg lista "Zlata vrijedan"
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
1/36
03.09.2022.
u 19:27

Brojni su se uzvanici okupili na imanju 'Moslavačka priča', gdje je po dovršetku programa organizirana večera za sudionike. Na meniju su se našli i specijaliteti kuće – pašteta i kobasice od jelena, knedle dizane na pari i jelensko meso u umaku. Uz gastronomsku, 'Moslavačka priča' ima i ponudu smještaja u nekoj od tradicijskih drvenih kuća na imanju na kojem se nalazi i jezero

Na završnicu izbora za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo marljivi su proizvođači hrane potegnuli iz cijele Hrvatske. Pobjednica Anita Trojanović s ocem Nikšom došla je iz Paljeg Brda na krajnjem jugu Hrvatske, vinar Ante Sladić stigao je iz zaleđa Skradina, obitelj Dumančić iz baranjskog Čeminca, vinari Horvat iz Međimurja, stočari i povrtlari, supružnici Samaržija, iz Krasna na Velebitu, poljoprivrednica Viktorija Terzić iz Nove Ljeskovice u Požeško-slavonskoj županiji... Uzgajivači svinja te proizvođači bučina ulja, braća Kristijan i Miroslav Ovanin iz Novog Farkašića, bili su ovogodišnji predstavnici Sisačko-moslavačke županije u kojoj je završnica i održana.

Mala Ludina: Proglašenje najboljeg OPG-a u izboru Večernjeg lista "Zlata vrijedan"
1/31

 

Do njihova su se kraja naputovali i supružnici Pensa, ekološki maslinari i voćari iz Kaštel Lukšića, blizu nije bilo ni pčelaru Ivanu Kneževiću iz Šiškovaca u Vukovarsko-srijemskoj županiji, iz Gusakovca u Zagorju došli su vlasnici muznih krava, supružnici Horvatović, dok su supružnici Vrhovec iz Pluske u Zagrebačkoj županiji imali peh da zaglave u koloni na autocesti i stignu na sam kraj programa, no ipak su se imali prilike podružiti s ostalim sudionicima.

A prije no što je svečanost započela ovogodišnji su se finalisti imali prilike upoznati, jedni drugima ispričati čime se sve bave. Bilo je među njima koji su zbog poljoprivredne proizvodnje ostavili uspješne menadžerske karijere. Riječ je o supružnicima Ilinčić, Jasminki i Željku, koji su urede zamijenili radom na zemlji u pustom selu u općini Sveti Petar Čvrstec gdje se bave biodinamičkim uzgojem voća i povrća.

"Gospoja mendula" Iva Bulić nekoć je bila košarkašica, a danas uzgaja bademe koje kupuju i časne sestre s Raba, za čuvenu rapsku tortu. Igor Sokač iz Cabune kod Virovitice odlučio se nastaviti obiteljsku tradiciju i danas u kamenom mlinu melje brašno, supružnici Panić iz Vrbove u Brodsko-posavskoj županiji najveći su uzgajivači dunja u Hrvatskoj, Mateja i Neven Novak dokazali su da se poljoprivredom može baviti i u Zagrebu pa u Miroševcu na ekološki način uzgajaju povrće...

– U ime SPAR Hrvatska čestitamo svima koji su sudjelovali u izboru OPG Zlata vrijedan. U SPAR- u smo osobito ponosni na naše višegodišnje partnerstvo u ovom vrijednom i važnom projektu. Godinama kontinuiramo podržavamo i uspješno surađujemo s brojim OPG-ovima čiji se proizvodi nalaze na našim policama, na radost naših kupaca. Sretni smo kad nas OPG-ovi prepoznaju kao mogućeg partnera, a dodatno kad shvate da i oni mogu surađivati s velikim partnerom. Oni postepeno rastu s nama te svoje proizvode prvo nude regionalno, a kasnije i nacionalno, diljem Hrvatske. Prvi koraci kod plasmana proizvoda, za brojne OPG-ove, ujedno su i najteži, stoga pozivamo sve finaliste i sve OPG-ove da nam se jave kako bi ostvarili suradnju. Još jednom čestitam svima koji su sudjelovali u ovome projektu, svim finalistima i dobitnicima – kazala je Žana Lovrić, direktorica nabave prehrane i NF1 asortimana SPAR-a.

Na poziv iz SPAR-a da im se poljoprivrednici jave zacijelo neće trebati dugo čekati, neki su nam i ranije kazali kako bi voljeli svoje proizvode vidjeti na policama tog uspješnog trgovačkog lanca.

Komentara 2

LE
LeonardoGoldman
00:02 05.09.2022.

Hm, samo da Plenki sto kasnije cuje (po uzoru na Belgijance) o dušiku i CO2 pa da ne krene zatvarati ovakve.

PO
poluvodič
19:35 03.09.2022.

Opet neki menadžeri u poljoprivredi haha, dajte priča vam je ostarila više

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije