Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZGODNO

Ministrica Vučković u štiklama po blatu, a suradnica je upozorila: 'Slušaj, nije to baš pametna ideja'

Ministrica Vučković obišla poljoprivredna gospodarstva Bjelovarsko-bilogorske županije pogođenoa nevremenom
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/2
20.09.2022.
u 22:53

Ministrica poljoprivrede obišla je zajedno sa svojim suradnicima područje koje je prošlog tjedna pogodilo nevrijeme.

U nevremenu koji se dogodio prošlog četvrtka uništeni su brojni usjevi na području Bjelovarsko bilogorske županije. Ministrica poljoprivrede Marija Vučković obišla je zajedno sa svojim suradnicima to područje i u razgovoru s brojnim poljoprivrednicima obećala pomoć u sanaciji štete.

Za obilazak, u nevremenu uništenih gospodarstava, ministrica je odabrala svečane hlače i cipele na petu, što se pokazalo lošom odlukom s obzirom na to da je Vučković hodala po blatu.

"Slušaj, nije to baš pametna ideja", kazala je suradnica ministrici vidjevši kako pete tonu u blatu, piše RTL.

"Da, al O.K, naučila sam", odgovorila joj je Vučković.

Najavljena pomoć države

Ministrica je obećala pomoć Vlade u sanaciji nastalih šteta.

“Što se tiče Ministarstva poljoprivrede, u suradnji sa županijom osmislit ćemo program potpore kako bismo donekle sanirali izgubljeni prihod. Kad je u pitanju narušeni gospodarski potencijal svih ovih objekata, gubitka na životinjama i slično, sve će biti nadoknađeno putem Mjere 5 ruralnog razvoja koja služi upravo za tu namjenu”, istaknula je ministrica Vučković tijekom obilaska gospodarstva Franca Bukovca u Velikoj Jasenovači.  

On je u nevremenu ostao bez krova na hali u kojoj skladišti bale sa sijenom. Ministrica je prije posjetila gospodarstvo Darka Gerenđera, stočara koji je ostao bez krova na tovilištu.

Vučković je rekla da je još prerano govoriti o konkretnim iznosima štete, pri čemu je dodala da su stručni savjetnici od prvog dana na terenu te da postoje osnovni podatci.

VIDEO: Prvi električni "monster truck" na svijetu koji teži oko 5 tona oduševio je publiku na sajmu automobila u Detroitu

Komentara 4

DU
Deleted user
11:23 21.09.2022.

Ministrici ovo nije prvi puta da u štiklama ide u polje, to sve govori o njezinoj inteligenciji i sposobnostima. Očito da nikada vrta nije vidjela, jer da je znala bi da se u štiklama ne ide po oranicama.

JM
Jmjm
06:37 24.09.2022.

Ima od cega kupiti nove stikle a 2-3 t.kn i nije skupo

DU
Deleted user
07:29 21.09.2022.

Kada ministrica u crvenim štiklicama i odjelu ide na selo,vidi se koliko joj se to selo gadi,a naštrebani tekst diktira kao robot.Očito HDZ ima manjak kadrova.Ne ide im baš sa kadrovima u posljednje vrijeme.Situaciju spašavaju palete eura.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije