Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sud u londonu

Todorić: Ovo je pobjeda svih onih koji se bore protiv korupcije u Hrvatskoj

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/38
Autori: Hina, Vecernji list
06.09.2018.
u 12:19

Dobili smo vremena za pripremu da bismo došli do istine za koju se borimo, rekao je Todorić nakon završenog ročišta

Londonski visoki sud odgodio je do sredine listopada ročište na kojem će se odlučivati o još jednom pravu na žalbu osnivača Agrokora Ivice Todorića na odluku o izručenju Hrvatskoj, na zahtjev njegova odvjetnika Jamesa Hinesa koji tvrdi da ima nove dokaze. Ročište će se održati u tjednu koji počinje s 15. listopadom. Točan datum nije određen. 

Todorić je prethodno na sud došao u društvu Hinesa, Jadranke Sloković i nove odvjetnice u timu Cherie Blair, supruge bivšeg britanskog premijera Tonyja Blaira.  

Odgodu je komentirao i ministar uprave Lovro Kuščević: "Volio bih da nije odgođeno i da je došlo do izručenja, vjerujem u hrvatske sudove i vjerujem da bi se na hrvatskom sudu Todorić mogao braniti sa svim zakonskim propisima i da bi ovdje dobio zadovoljštinu", kazao je Kuščević novinarima nakon sjednice Vlade.

U nastavku pročitajte detalje s današnjeg ročišta

12.20 – Zahvalio bih engleskom sudu na pravednoj odluci. Dobili smo vremena za pripremu da bismo došli do istine za koju se borimo. To je pobjeda i svih koji se bore protiv korupcije u Hrvatskoj – rekao je Todorić nakon završenog ročišta.

12.15 – Izjavu je dala i Cherie Blair: "Slučaj se razvija. Očekujem da pred sudom bude utvrđena istina. Ne mogu komentirati slučaj koji traje, sve što imam reći, reći ću na sudu".

12.05 – Do 15. listopada odgođeno je novo ročište. Što znači da obrana mora u 28 dana pripremiti materijale te predstaviti skicu novih dokaza. Sudac neće pristati da se žalbeni postupak pokrene samo na dokazima iz prvostupanjske presude.

12.00 – Sudac pita hoće li biti novih dokaza? Hines, Todorićev odvjetnik, traži 28 dana za pripremu novih materijala.

11.55 – Hines opisuje aferu Hotmail: "Temelj žalbe jest da je ovo politički progon. Vjerujemo da visoko rangirani političari u Hrvatskoj utječu na ovu istragu".

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

11.53 – U sudnici su prisutni i odvjetnici koji rade za fondove rizičnog kapitala koji prate cijeli slučaj, javlja N1.

11.50 – Prodanović se vratio u sudnicu.

11.47 – Sudac je izbacio Čedu Prodanovića iz sudnice jer mu je počeo zvoniti mobitel. Prvo mu se upalio video koji je Prodanović uspio zaustaviti, no upalio se drugi, nakon čega ga je sudac izbacio iz sudnice, prenosi 24 sata.

11.45 – Hines, Todorićev odvjetnik tvrdi da je hrvatski nalog izdan u okviru istrage i da ga se ne smije tretirati kao uvjet za suđenje.

11.40 – Sudac odgovara da je Todorićev odvjetnički tim već mjesecima u slučaju te da su znali za rokove. Zašto je hrvatska zastupnica Montgomery o zahtjevu za odgodu obaviještena tek jučer, prenosi pitanje novinar N1.

11.35 – Hines objašnjava da je preuzeo slučaj prije 48 sati, traži dodatno vrijeme.

11.30 – Očekuje se početak zakazanog ročišta.

11.20 – Stigao je Ivica Todorić na londonski sud uz pratnju odvjetnice Cherie Blair.

11.00 – U zgradu suda ušao je Jimes Hines, on bi trebao govoriti uime Ivice Todorića.

10.55 – Neslužbeno se doznaje, prenose 24 sata, da je Todorić, unatoč tome što nije dužan pojaviti se, ipak krenuo prema sudu.

10.00 – Kako javlja reporter N1, danas su za Todorića moguća tri scenarija:

Prvi je odluka o izručenju Hrvatskoj, koji Todorić pod svaku cijenu želi izbjeći.
Drugi je odluka o odgađanju današnjeg ročišta.
Treći je da mu sudac dopusti da pokrene žalbeni postupak, a to je proces koji može trajati mjesecima.

9.00 – Iako je Todorić sam nedavno izjavio kako se uskoro vraća u Hrvatsku, N1 doznaje da će njegov snažan odvjetnički tim predočiti nove dokaze i zatražiti da se oni posebno razmotre u procesu izručenja koji se vodi.

"Todorić je u paničnom strahu od zatvora i želi svim snagama izbjeći Remetinec. Navodno postoji mogućnost da izbjegne izručenje i na osnovi zdravstvenih razloga'', rekao je Boris Rašeta, novinar 24 sata i Expressa u Novom danu.

Todorićevo ročište komentirao je i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić: "Jedino normalno jest da dođe ovdje u Hrvatsku, da bude izručen i, ako nije kriv, da se brani pred sudom. To što je on tamo gdje jest dovoljno govori o tome što on osjeća prema svemu".

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković očekuje njegovo izručenje Hrvatskoj.

 

>> Pogledajte video - Ivica Todorić nakon ročišta u Londonu

Ključne riječi

Komentara 167

BU
Budak
08:34 06.09.2018.

Nek dođe doma. U Hrvatskoj je kao notorični kriminalac najsigurniji. Vidi Sanadera, Vidoševića, Horvatinčića i tako u donegled.

Avatar gordi
gordi
09:58 06.09.2018.

bolje da te izruče...u Hrvatskoj i sa ovim pravosuđem korumpiranim dobit češ godinu guljenja krumpira i šlus

Avatar zajutrak
zajutrak
09:10 06.09.2018.

Kak ga zastupa ona, pa imao je smao 20 000 Kn s kojima je pobjegao u pustu Londru =D Smrad od čovjeka !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije