Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA PROMJENA

Nova regulacija u Njemačkoj: Donesen novi zakon, mijenjaju se rokovi dostave pisama

Poštanske pošiljke
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
27.11.2023.
u 21:42

Sadašnji propis je da 80 posto pisama mora stići već idućeg dana na adresu primatelja, dok će se prema novim izmjenama taj rok produžiti

Milijuni Nijemaca uskoro bi mogli ostati iznenađeni zbog nove zakonske regulacije zbog koje će morati čekati znatno duže na svoja pisma nego što je to bilo prethodnih godina. Naime, Njemačka je ovog petka donijela amandman na Zakon o pošti, prema kojem će se produžiti dostavni rok za pisma, a Deutsche Postu znatno olakšati posao.

Kako prenosi Fenix Magazin, sadašnji propis je da 80 posto pisama mora stići već idućeg dana na adresu primatelja, dok će se prema novim izmjenama taj rok produžiti - 95 posto pisama mora stići treći dan od slanja, dok 99 posto do četvrtog dana. Ovim potezom financijski će se olakšati vodećoj poštanskoj službi u Njemačkoj.

- S obzirom na nagli pad količine pisama, troškovi bi se morali rasporediti na isporuku sve manje i manje pisama. Velik dio komunikacije danas se odvija elektroničkim putem - objavilo je Ministarstvo gospodarstva. Osim toga, ova odluka bit će povoljna i za klimu, jer će Deutsche Post moći izbjeći noćne letove koji štete klimi.

Osim toga, amandmanom će se uvesti i gornja granica kako bi se spriječilo pretjerano povećanje cijena isporuka pošiljki. Osim toga, razmatra se i opcija da poštanski uredi više ne dostavljaju pisma šest radnih dana u tjednu.

POVEZANI ČLANCI:

- Savezna mrežna agencija ostavila bi odluku hoće li poštanska služba u Njemačkoj dostavljati pet ili šest radnih dana u tjednu - kazao je predsjednik Savezne mrežne agencije Klaus Müller za njemačke medije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije