Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10%, 15%, 20%...

ANKETA Što mislite o napojnicama: Koliki bi iznos trebalo ostaviti?

Ugostitelji prilagodili euru  cijene kave
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/3
10.07.2023.
u 17:32

Američki dostavljač hrane nije bio zadovoljan napojnicom od 25 posto te je zbog toga opsovao ženu kojoj je nosio pizzu. U anketi u nastavku možete navesti koji bi iznos napojnice po vama bio prihvatljiv za račun od 20 eura

DoorDash, američka platforma za online naručivanje i dostavu hrane, otpustila je jednog dostavljača jer je opsovao ženu zbog napojnice. Naime, žena je naručila pizzu za 20 dolara te ostavila 5 dolara napojnice, no to je razljutilo dostavljača po imenu Corey. 

Sve se, kako piše New York Post, dogodilo 30. lipnja u Teksasu. Corey je ženi Lacey dostavio večeru te ju potom izvrijeđao zbog premale napojnice. "Samo želim reći da je to lijepa kuća za 5 dolara napojnice", poručio je dostavljač ženi kada joj je dostavio hranu. Nju je taj komentar zbunio nakon čega joj je Corey rekao: "J*** se". Žena nije mogla poništiti napojnicu pa se njezin suprug požalio DoorDashu. Kao nadoknada, poslan im je vaučer u iznosu od 5 dolara, a nakon što je tvrtka otvorila istragu, otpustila je dostavljača te povećala vaučer za još 75 dolara. 

VEZANI ČLANCI:

Što se tiče situacije u Hrvatskoj, Glovo, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za dostavu više kategorija proizvoda, u svibnju je objavio kako hrvatski građani itekako cijene uslugu njihovih dostavljača. Naime, hrvatski građani prepoznati su kao oni koji su najčešće davali napojnice dostavljačima od svih 25 tržišta na kojima Glovo posluje.

Spomenuti američki dostavljač nije bio zadovoljan napojnicom od 25 posto. Kada bi bila riječ o eurima u Hrvatskoj, to bi značilo 2,5 eura na iznos od 10 eura, 12,5 na iznos od 50 ili 20 na iznos od 80 eura. U anketi u nastavku možete navesti koji bi iznos napojnice po vama bio prihvatljiv za račun od 20 eura. 

VIDEO Austrijanku šokirale cijene pizze na Jadranu: 'Pa to je skuplje od Austrije!'

Komentara 11

BU
burza
18:57 10.07.2023.

Nekga gazda posteno plati a ne na racun gosta konobarima je to posao ko i svaki drugi tko daje napojnicu radniku na bausteli

CR
crocro
17:46 10.07.2023.

Gazda zna da radnik prikupi nešto i od napojnica. Najsretniji bi gazda bio kada bi te napojnioce izravno išle u kasu pokraj službene blagajne. I da ih gazda pobere nakon radnog vremena. Jer radniku daje plaću. Crkavicu. Zna gazda da radnik zaradi i koji euro na napojnicama i zato ga ne nagrađuje dovoljno jer računa da će nešto dobiti i od napojnica. Kada bi radnik imao solidnu plaću za cjelodnevni rad i stajanje na nogama npr. 2000 eura na čisto, ne bi nitko trebao razmišljati o napojnicama.

BR
Briselskikonjušar
19:22 10.07.2023.

"Trebalo ostaviti"? Zašto "trebalo"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije