Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokazali hrabrost

Nominirali Dačića, Thacija i Ashton za Nobelovu nagradu za mir!

Catherine Ashton,Ivica Dačić, Hashim Thaci
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
23.12.2013.
u 22:44

Nominirani su za Nobelovu nagradu za mir za 2014. godinu zbog njihove ključne uloge u normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine

Predstavnici srpskih i albanskih grupa u Kongresu SAD uputili su pismo Nobelovom odboru u kojem su premijera Srbije Ivicu Dačića, kosovskog premijera Hashima Thacija i visoku predstavnicu EU-a Catherine Ashton nominirali za Nobelovu nagradu za mir za 2014. godinu zbog njihove ključne uloge u normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, javlja Blic koji ističe da je informaciju doznao Tanjug.

- Travanjski sporazum postignut uz posredovanje Ashton predstavlja ključnu i povijesnu prekretnicu i za Srbiju i za Kosovo - kao i za turbulentnu regiju Balkana u cjelini - stoji u pismu koje navodi da su dvojica premijera ''jasnim raskidom s prošlošću i pronalaženjem puta ka svjetlijoj budućnosti pokazali značajnu posvećenost, hrabrost i viziju''.

Pohvaljena je i Ashton jer je ''pokazala izvanredno liderstvo, posvećenost i upornost u posredovanju radi pronalaženja konsenzusa između dvije strane''.

Prema riječima kongresmena, Briselski sporazum kojim su "nekada ogorčeni protivnici ostavili svoje razlike po strani zbog mira i bolje budućnosti svojih zemalja, odražava viziju Alfreda Nobela".

>>Dačić pjevao C. Ashton: 'Oprosti mi, Katrin'

Komentara 15

FL
feliks.lorenz.33
07:24 24.12.2013.

Fuj!

FL
feliks.lorenz.33
08:31 24.12.2013.

Fuj. Pa to im je posao.

IS
istri
12:57 25.12.2013.

glupijeg prijedloga covjek nikad nebi ocekivao. pa za sto? zar misle da narod zato sto je siromasan da je i glup? zato bezobraznost jos veca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije