Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slovački premijer

'Njemačka ne želi granične provjere u Grčkoj, tražit će drugo rješenje migrantske krize'

izbjeglice, migranti
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
14.02.2016.
u 09:25

U ponedjeljak će se na summitu susresti češki, poljski, mađarski i slovački lideri, a raspravljat će o pričuvnom sustavu granične kontrole s makedonskim i bugarskim čelnicima u Pragu.

Njemačka je izrazila svoj protest protiv srednjoeuropskog summita V4 zemalja za pronalazak rješenja migrantske krize kroz jačanje graničnih provjera u Grčkoj, izjavio je slovački premijer Robert Fico.

"Njemačka se suprostavila uz obrazloženje da će naći neka druga rješenja", piše Sputnik. 

U ponedjeljak će se na summitu susresti češki, poljski, mađarski i slovački lideri, a raspravljat će o pričuvnom sustavu granične kontrole s makedonskim i bugarskim čelnicima u Pragu.

"Ako Grčka ne želi čuvati Schengensku granicu, moramo naći neko drugo rješenje... Želimo dogovoriti konsenzus među državama V4 prema kojem bi investirali u zaštitu granice koja odvaja Grčku od Makedonije. Bugarske i ostalih okolnih zemlja, naglasio je Fico. 

Njemački mediji navode da je prijedlog zemlja V4 u suprotnosti s planovima njemačke kancelarke Angele Merkel o koordinaciji aktivnosti s Turskom u suzbijanju broja migranata koji dolaze u Europu.

Ideja o ponovnoj graničnoj kontroli u Grčkoj pojavila se prošlog mjeseca nakon što su austrijski i češki dužnosnici izrazili nezadovoljstvo neuspjehom Atene da osigura svoje granice u smislu tranzitne zemlju za migrante koji putuju dalje prema sjeveru. 

>>Zatvaranje granica neće zaustaviti migrante

Komentara 12

DU
Deleted user
10:16 14.02.2016.

Ova šaka švabskog jada pod vlašću svjetske judeomasonerije više je dosadila "i Bogu i ljudima". Njihovo rješenje se svodi na to da ove horde dovedu u Europu i omoguće im da se razmile po svim europskim državama u praktično neograničenom broju.

MG
milerazbojnik@gmail.com
12:02 14.02.2016.

ma dajte ljudi već mi je pun kufer tih njemačkih i eu vrdanja .--žele ne žele ovo ili onop a istina je da upravo oni s svojim pokušajima nekakvih zajednićkih snaga upravo treniraju nastale situacije koje bi se mogle desit u samoj uniji da mogu s svojim eu parlamentarcima slat vojsku u bilo koju državu unije kad procjene da se narod poćeo bunit radi i protiv njih .-jednom rjećju unija je tamnica jednih te istih koji su drmali ovim prostorima isto kao nekadašnje veliko austrougarsko carstvo i zato nek ne seeeeee kad moram bit bezobrazan svi skupa jer su prodali i razbucali euniju radisvojih megalomanskih i drugih pobuda a narod unije grca --bar većina u neimaštini i bjedi .jer kakva je to unija kad jedni neznaju od objesti i bogatstva što li bi a drugi krpi kraj s krajem .to je lažna briga i sveopći paleži pljaćka na raćun upravo malih kraj priće

RO
rotšild
11:01 14.02.2016.

Pokorno služenje americi i judeomasoneriji nas gura u trći svjetski rat.Živio Putin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije