Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još se ne zna uzrok požara

‘Nisam im mogao ni svijeće zapaliti’

vatrogasci
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
18.03.2016.
u 18:40

Nakon smrti supruge Ivane Š. te djece Saše (5) i Emilije (3) otac Dario Š. završio je u bolnici zbog šoka i dima kojeg se nagutao

Lipički kraj i dalje je u šoku zbog prekjučerašnje tragedije u kojoj su u stravičnom požaru obiteljske kuće u malom selu Dobrovcu život izgubili Ivana Š. (26) i njezino dvoje djece, Saša (5) i Emilija (3). Djeca su u to vrijeme spavala u svojoj sobi. Iako su ih liječnici gotovo sat vremena pokušavali reanimirati, nije im bilo pomoći. Ivanin suprug Dario u tom je trenutku plaćao račune u 4 kilometra udaljenom Lipiku, a nakon povratka kući srušio mu se svijet. Primijetivši dim koji je dolazio iz kuće, počeo je spašavati obitelj. U pomoć su mu priskočili i susjedi. Požar je izbio u kuhinji, a Ivanu su suprug Dario i susjedi zatekli kako leži u hodniku. Vjerojatno se onesvijestila od opeklina. Djed Ivan doletio je na sinov poziv, ali nije više bilo vremena da se nešto učini. Ispred kuće upalio je tri lampaša i plakao za svojim najmilijima.

– Cijeli dan čekao sam da upalim lampaše, policija me je pustila tek kad su se svi razišli. Možete misliti kako mi je. Ja sam bolestan čovjek, moram ići na operaciju srca i sad još ovo – rekao nam je djed Ivan Š. Večer prije tragedije unučići su bili kod njega i govorili kako ne žele ići kući. On je i dalje pod injekcijama i sredstvima za smirenje, kao i Dario, koji je u srijedu navečer pušten iz bolnice u koju je dovezen zbog šoka i zato što se nagutao dima. Još se ne zna točan uzrok požara.

Prema riječima Ivane Radić, glasnogovornice PU požeško-slavonske, očevid je dovršen. Izuzeti su određeni predmeti i kreću daljnja utvrđivanja i vještačenja. Neslužbeno doznajemo kako postoji mogućnost da je tragediju prouzročila kombinacija plina i peći na kruta goriva. Obdukcijom će biti utvrđen i točan uzrok smrti mlade majke, inače medicinske sestre u obližnjem domu za stare i nemoćne, i njezine djece. 

>> Dim ugušio majku i djecu koja su spavala

Komentara 3

IB
ibiza
11:09 19.03.2016.

zalosno ,nemam rijeci jadan covijek

IC
ice12
07:28 21.03.2016.

Tuzno da ne moze tuznije. U tren oka sve se srusilo. Boze, daj im snage da izdrze.

JE
jelenarozga
22:50 21.03.2016.

Užas, sućut obitelji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije