Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi zahtjev: Sud u Zagrebu odlučivat će i da se mali Ivica izdvoji iz obitelji

Ni brat malene Jagode više neće živjeti s roditeljima!

jagoda
Autori: rok, dij
11.02.2010.
u 20:28

Sud će odlučiti i o budućim dječakovim kontaktima s roditeljima, a još se čeka rezultat istrage tužiteljstva o zlostavljanju dječaka.

Trogodišnji nadzor Centra za socijalnu skrb nad obitelji male Jagode, sada je jasno, nije dao rezultate jer je u Općinski građanski sud danas stigao i zahtjev Centra da se roditeljima oduzme pravo da s njima živi i njezin brat Ivica (4).

Ta se odluka donosi na rok od godinu dana. Glasnogovornica suda Maja Bilandžić kaže da će sud odlučiti i o budućim kontaktima dječaka s roditeljima. Uskoro ćemo saznati koliko je novi zahtjev Centra ubrzalo tužiteljstvo, koje istražuje navode da je Jagodin brat zlostavljan i koje je dalo nalog Centru da zaštiti dječaka.

Glasnogovornica Županijskog državnog odvjetništva Dunja Pavliček na naš upit hoće li pokrenuti postupak protiv roditelja, ali i drugih mjerodavnih, ako se utvrde propusti kazala je da će tužiteljstvo u slučaju dječaka “poduzeti zakonite radnje protiv svih za koje se utvrdi sumnja da su počinili kazneno djelo”.

Državna tajnica za socijalnu skrb Dorica Nikolić i jučer je tvrdila da u slučaju dječaka nije bilo indicija o zlostavljanju u tri godine nadzora nad njim, no Centar će predložiti da ga se psihijatrijski vještači.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije