Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ni brat malene Jagode više neće živjeti s roditeljima!

Sud će odlučiti i o budućim dječakovim kontaktima s roditeljima, a još se čeka rezultat istrage tužiteljstva o zlostavljanju dječaka.
11. veljače 2010. u 20:28 0 komentara 4 prikaza
jagoda

Trogodišnji nadzor Centra za socijalnu skrb nad obitelji male Jagode, sada je jasno, nije dao rezultate jer je u Općinski građanski sud danas stigao i zahtjev Centra da se roditeljima oduzme pravo da s njima živi i njezin brat Ivica (4).

Ta se odluka donosi na rok od godinu dana. Glasnogovornica suda Maja Bilandžić kaže da će sud odlučiti i o budućim kontaktima dječaka s roditeljima. Uskoro ćemo saznati koliko je novi zahtjev Centra ubrzalo tužiteljstvo, koje istražuje navode da je Jagodin brat zlostavljan i koje je dalo nalog Centru da zaštiti dječaka.

Glasnogovornica Županijskog državnog odvjetništva Dunja Pavliček na naš upit hoće li pokrenuti postupak protiv roditelja, ali i drugih mjerodavnih, ako se utvrde propusti kazala je da će tužiteljstvo u slučaju dječaka “poduzeti zakonite radnje protiv svih za koje se utvrdi sumnja da su počinili kazneno djelo”.

Državna tajnica za socijalnu skrb Dorica Nikolić i jučer je tvrdila da u slučaju dječaka nije bilo indicija o zlostavljanju u tri godine nadzora nad njim, no Centar će predložiti da ga se psihijatrijski vještači.

POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.