Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznenađenje!

Nezavisni Mario Rajn osvojio više glasova od Branka Hrga!

Foto: Hrvoje Belani
1/2
21.05.2017.
u 23:45

Rajnov veliki uspjeh u konkurenciji za gradonačelnika okrunjen je i pobjedom u izboru za Gradsko vijeće, gdje njegova kandidacijska lista grupe birača ima relativnu većinu, tj. 8 mandata

Mario Rajn (31), kandidat neovisne grupe birača, debitant u politici, bio je bolji od Branka Hrga u prvom krugu lokalnih izbora za gradonačelnika Križevaca.

Rajn je, prema rezultatima koje je Gradsko izborno povjerenstvo prikupilo sa svih 100 posto biračkih mjesta na području grada, osvojio 40,12 posto glasova, nadvisivši Hrga, dugovječnoga gradonačelnika još od 2001., predstavnika koalicije HDS, HDZ, HSLS, Mreža, koji je dobio 36,65 posto.

Oni će dvojica u drugom krugu u nedjelju 3. lipnja voditi odlučujući "boj" za prvoga čovjeka grada, dok je izborna utakmica završila za Ivana Majdaka, kandidata koalicije SDP-HSS BR-HNS-HSU-Laburisti, koji je prikupio 17,58 posto, te Ivanu Šatrak, koju je kandidirao HSS, a koja je dobila 3.89 posto.

Rajnov veliki uspjeh u konkurenciji za gradonačelnika okrunjen je i pobjedom u izboru za Gradsko vijeće, gdje njegova kandidacijska lista grupe birača ima relativnu većinu, tj. 8 mandata proizašlih iz 32,59 posto glasova s birališta. Lista HDZ-a (nositelj Mato Devčić) dobila je 19,84 posto glasova i osigurala si 4 mjesta, kao i lista koalicije SDP-HSS BR-HNS-HSU-Laburisti s osvojenih 19,62 posto glasova, a čiji je nositelj Ivan Majdak. U Gradskom vijeću će koalicija HDS-HSLS nositelja Branka Hrga, dosad s većinom (koja je bila HSS-ova), imati 3 vijećnika (14,86 posto) a HSS, nositelja Marijana Vukovića s osvojenih 6,59 posto i Mreža koju je nosio Hrvoje Gužvinec (6,47 posto glasova) imat će po 1 predstavnika u Gradskom vijeću Križevaca.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije