Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nevrijeme pogodilo Varaždinsku županiju, Zagorje, Istru... 'Padala je tuča veličine oraha'

Stigla je velika promjena vremena. Imate li fotografije ili video nevremena pošaljite nam na mail javi@vecernji.net
11. srpnja 2017. u 22:15 35 komentara 32476 prikaza
nevrijeme
Foto: Dušan Mirković/Pixsell.
Pogledajte galeriju 1/5

Jako nevrijeme praćeno pljuskom, grmljavinom i olujnim vjetrom zahvatilo je dio Hrvatske. Nakon vrhunca toplinskog vala, s temperaturama do 36 Celzijevih stupnjeva, grmljavinsko nevrijeme prvo je pogodilo dijelove Varaždinske županije. I dok su neka područja prošla samo s pljuskom i grmljavinom, u zapadnom dijelu županije padala je tuča veličine oraha praćena jakim vjetrom. Kasno navečer crni oblaci nadvili su se i nad Zagrebom.

Lučko kolona Savjeti 7 stvari koje morate provjeriti na autu prije duljeg putovanja

Ivanečki vatrogasci intervenirali su zbog oštećenog krovišta obiteljske kuće. Informacije o šteti stižu i iz Varaždinskih Toplica, gdje je jak vjetar rušio i čupao stabla u zaštićenom perivoju uz termalne izvore i arheološki kompleks.

 

Zapadni dio Varaždinske županije nevrijeme je pogodilo i prije dvadesetak dana, kad je tuča na području općina Bednje i Donje Voće uništila usjeve i povrtne kulture od 60 do 100 posto pa je varaždinski župan Radimir Čačić proglasio elementarnu nepogodu. Prve procjene u tim općinama govore da je učinjena šteta od 3,9 milijuna kuna i 2,5 milijuna.

Nevrijeme je popodne pogodilo i dijelove Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije.

nevrijeme
1 / 15
Osvježenje od visokih ljetnih temperatura brojni Karlovčani traže u rijeci Korani čija je temperatura 26 stupnjeva. Foginovo kupalište svakodnevno je prepuno kupača

Da vrijeme ove godine nije saveznik varaždinskim poljoprivrednicima, govori i podatak da je u travnju bila proglašena još jedna elementarna nepogoda, i to zbog mraza. Šteta na poljoprivrednim kulturama na području dvaju gradova i devet općina u Varaždinskoj županiji procijenjena je na 35 milijuna kuna.

Nevrijeme pogodilo i Istru

Jako nevrijeme praćeno pljuskom, grmljavinom i olujnim vjetrom zahvatilo je u utorak navečer jug Istre, no u tih pola sata koliko je nevrijeme trajalo nije počinjena nikakva materijalna šteta, potvrdila je županijska Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Pripadnici pulske javne vatrogasne postrojbe intervenirali su u svega tri navrata i to kako bi uklonili stabla odnosno grane na Fažanskoj i Medulinskoj cesti te u Banjolama, dok je u Premanturi nestalo struje.

 

Prema podacima istarske policije, nikakvih problema u prometu nije bilo. Nije zabilježena ni jedna prometna nesreća, nego samo gužve koje su se stvorile u središtu grada.  

Prema prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu tijekom noći i u u srijedu ujutro te ponovno navečer očekuju se lokalni pljuskovi s grmljavinom, a sredinom dana barem djelomice sunčano. U Dalmaciji će se zadržati vedro i vrlo vruće. 

Imate li fotografije ili video nevremena pošaljite nam na mail javi@vecernji.net.

Ljeto, sreća Ljetni horoskop Kakvo ljeto preferiraju rakovi? Tiho, intimistički i profinjeno Punta rata - Brela Istražite Jadran Top 10 plaža za obitelji s djecom http://achilltourism.com Čudo prirode Prekrasna pješčana plaža 'ukazala' se opet nakon 33 godine!
SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?