Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čudo prirode

Prekrasna pješčana plaža 'ukazala' se opet nakon 33 godine!

http://achilltourism.com
08.05.2017.
u 23:35

Pijesak s plaže na otoku Achill isprale su oluje 1984. godine te su ostavile neugledan i neatraktivan prizor golog kamenja.

Plaža u Irskoj, koja je nestala prije više od 30 godina, ponovno se formirala ovog proljeća. 

Pijesak s plaže na otoku Achill "isprale" su oluje 1984. godine te su ostavile neugledan i neatraktivan prizor golog kamenja. No nakon velike plime oko Uskrsa ove godine, stotine tona pijeska ponovno se nataložilo na istom mjestu gdje je nekada bila plaža i stvorilo prekrasnu pješčanu obalu. 

Voditelj turističke zajednice Achilla Sean Molloy kazao je Guardianu da je lokalno stanovništvo oduševljeno činjenicom da ponovno ima plažu. – Snažne oluje uništile su plažu. Potpuno su isprale pijesak koji smo posljednji put na tom mjestu vidjeli 1984. godine – prisjetio se Molloy.

Dodao je da je ove godine u vrijeme Uskrsa stigla hladna fronta sa snažnim sjevernim vjetrovima te se pijesak ponovno nataložio.

 

 

Komentara 2

Avatar Ironman0105
Ironman0105
01:51 09.05.2017.

stvarno treba biti geoloski potpuno nepismen da se povjeruje u ovakvu pricu....vecernjskovci, angazirajie lektora koji ce sulude prijepise hristovica, alara, carevic i car prouciti, konzultirati steucnjake i tada ili prepraviti ili naprosto zaboraviti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije