Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobio potres mozga

Nesreće u Istri: Kolut sa skutera ozlijedio 13-godišnjaka

lučka kapetanija
Hrvoje Jelavić/Pixsell
14.07.2011.
u 11:40

Vlasnik Ronilačkog centra „Shark“ Davor Buršić spasio je osam Poljaka koji su se gliserom, koji plovi pod poljskom zastavom, nasukali na otoku Fenera pokraj Medulina.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture priopćilo je o dvije nesreće na moru, jednoj pokraj Rapca, a drugoj pokraj Medulina.

U Rapcu je ozlijeđen 13-godišnji njemački državljanin. Prevezen je sinoć s plaže rapskog autokampa „Oliva“ u pulsku bolnicu, gdje je ustanovljeno da je dobio potres mozga.

Premda je Lučka kapetanija Pula prvotno dobila dojavu da je riječ o nesreći sa skuterom, potom su prijatelji unesrećenog kazali da je pao sa stijene, naposljetku je utvrđeno da je maloljetnik ozlijedio glavu i rame nakon udarca koluta koji je vukao skuter u stijene u uvali Remac pokraj Rapca.

Vlasnik skutera Yamaha XL 1200, oznake 07-35-YJ, nizozemskih registarskih oznaka, 43-godišnji je državljanin Belgije. Za očevida zatečen je bez vinjete.

Skupina dječaka iz Njemačke boravila je u navedenoj uvali bez prijave, a tamo su stigli s otoka Cresa.

Vlasniku skutera na vodi zabranjena je plovidba dok ne ishodi vinjetu, a zbog prekršaja naplaćena mu je kazna od 3100 kuna.

Sinoć u 20.45 sati vlasnik Ronilačkog centra „Shark“ Davor Buršić spasio je osam Poljaka koji su se gliserom, dužine 6,3 metara, koji plovi pod poljskom zastavom, nasukali na otoku Fenera pokraj Medulina.

Buršić je Poljake prevezao u autokamp Medulin, gdje su odsjeli, a gliser će biti odsukan.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije