Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Nemojte ići u rizične zemlje inače ćemo vam naplatiti spašavanje

Lani su potrošeni milijuni eura na spašavanje otetih turista koji ne slušaju vladina upozorenja o opasnostima.
06. srpnja 2010. u 16:38 5 komentara 6 prikaza
Francuska
Foto: AFP

Francuski parlament raspravlja o zakonu koji bi omogućio da se državljanima te zemlje naplate troškovi spašavanja u slučaju otmice u zemljama za koje vlada ne preporučuje da se u njih putuje zbog velikog rizika, prenosi The Guardian.

Lani su potrošeni milijuni eura na spašavanje otetih turista koji ne slušaju vladina upozorenja o opasnostima. Javnost se užasnuta tim zakonom, a ističe se i da se ne može procijeniti koje bi otmice trebale spadati u tu kategoriju.

Jeste li među njima?
Sve shvaćaju ozbiljno i osobno: Ovo su najosjetljiviji znakovi horoskopa
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
  • -obrisani-:

    iran Na stranicama GSS-a piše da se spašavanje ne naplačuje

  • -obrisani-:

    A što imaju biti “užasnuti“? Koje kakovi adrenalinski likovi i avanturisti odlaze u takve krajeve, onda ih određena skupina otme i traži ili novac ili neke političke ustupka a “jadni taoci“ po povratku u svoje zemlje zarađuju na publiciranju svoje ... prikaži još! priče, intervjua koji naplačuju a možda i kakv filmič padne a sav taj igrokaz bi trebala snositi vlada, svašta U RH se za razliku od Francuske ne naplačuje izvlačenje bedaka koji u japankama odu na Velebit ili Dinaru, ne naplačuju se izvlačenja “ljetnih Magelana i Kolumba“ koji odplutaju na pučinu a to košta. Ako se neko ima namjeru “razveseliti“ u nekoj visokorizičnoj destinaciji ili se rekreirati visokorizičim podhvatima tada neka bude “frajer“ do kraja pa kada zasere onda neka i plati. Ne mislim ovdje na neke nesreče koje se svakome mogu desiti ili se može talačka kriza desiti i u tzv mirnim zemljama ali ako netko ima želju planinariti po npr Afganistanu ili plivati sa morskim psima u Somaliji onda mora snositi i sve troškove koji iz toga mogu nastati

  • -obrisani-:

    Prijedlog zakona je OK. Ne odnosi se na novinare i ljude koji rade za humanitarne NGOs.