Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
katolička škola

'Nastojimo da naša škola bude kao jedna obitelj'

katolička škola (1)
Foto: Duško Mirković/Pixsell
1/5
20.03.2013.
u 17:20

Nadamo se da ćemo već ovog ljeta krenuti s nadogradnjom učionica iznad sportske dvorane kako bi ih bilo dovoljno za osam razreda – kazao je Ivica Žuljević, ravnatelj Katoličke osnovne škole.

Katolička osnovna škola u Požegi, jedina takva u Slavoniji, i jedna od dvije u Hrvatskoj, na blagdan sv. Josipa proslavila je svoj dan. Škola je s radom počela prije tri i pol godine, a danas broji 167 učenika od prvog do četvrtog razreda. Škola svoj dan slavi na blagdan sv. Josipa jer je na taj dan prije četiri godine potpisan akt o osnutku škole.

– Nastojimo da naša škola bude kao jedna obitelj u koju su uključeni i roditelji djece, a u kojoj njegujemo jedan evanđeoski duh. U školi njegujemo one vrijednosti prema čovjeku koje je njegovao i sam Isus Krist. Za nas učenik nije broj nego osoba prema kojoj se pristupa s razumijevanjem i s poštovanjem – kazao je Ivica Žuljević, ravnatelj Katoličke osnovne škole.

Da bi učitelji i djelatnici škole upravo na taj način pristupali đacima, osim stručne edukacije oni prolaze i kroz duhovne seminare kako bi bili bogati ne samo znanjem nego i duhom. Isto tako Požeška biskupija, osnivač škole, nastoji učenicima osigurati najbolje uvjete za rad. Zbog toga se do sada mnogo ulagalo i u uređenje i u dogradnju škole.

– U tome su nam veliku pomoć pružili naši donatori iz Njemačke. Nadamo se da ćemo već ovog ljeta krenuti s nadogradnjom učionica iznad sportske dvorane kako bi ih bilo dovoljno za osam razreda. Zahvalni smo zbog toga i molimo se našem zaštitniku sv. Josipu da ih blagoslovi, čuva i štiti – poručio je ravnatelj Žuljević.

Izrazio je nadu da će i država ispuniti svoje obveze prema školama kakva je katolička. Naime, škola od države ne dobiva novac za režijske troškove kao što to dobivaju druge škole, ali oni se nadaju da će se ta nepravda ispraviti.

U sklopu Dana škole održane su kreativne radionice učenika i roditelja na kojima su izrađivani prigodni uskrsni predmeti koje su učenici prodavali kako bi pomogli siromašnim obiteljima. Osim toga, održana su i sportska natjecanja, priredba sa zanimljivim i bogatim programom, a u crkvi sv. Lovre učenici sa svojim nastavnicima i roditeljima sudjelovali su na misnom slavlju koje je predvodio biskup Antun Škvorčević.

>>Biskupi protiv reduciranja vjeronauka u medicinskim školama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije