Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čedomir Jovanović

Napao Milanovića zbog Komšića: 'Htjeli bi da vječno bude BiH mostarskih ustaša, paljanskih četnika i balija'

Foto: PIXSELL
1/3
09.10.2020.
u 10:30

– Nećete promijeniti procese vrijeđanjem Komšića. On je dobio podršku zbog toga što ne pretpostavlja interese sebe kao Hrvata. Koji je to potez povukao na štetu Hrvata? Razlikuje se jer je lojalan BiH, svojoj domovini – poručio je Jovanović.

Čedomir Jovanović, lider srbijanskog LDP-a i savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, žestoko je reagirao na izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića upućene Komšiću i Bosni i Hercegovini u proteklom periodu.

– Nije politički pristojno, ni ljudski na takav način odnositi se prema Komšiću. Ne zato što on ima s time problema. To je poniženje za ljude koji su glasali za Milanovića. Što je suština poruke? Jer oni osporavaju da je Komšić Hrvat. Što drugo žele kazati? Da si dobar Hrvat ako glasaš za HDZ? Zašto on u Zagrebu ne glasa za HDZ. Čemu to sliči? Oni bi htjeli da Bosna bude vječno Bosna mostarskih ustaša, paljanskih četnika i balija? Svako u svoj tor. To nije EU politika, to nisu stavovi dostojni predsjednika jedne države, članice EU – istaknuo je Jovanović za N1.

– Kako oni to utvrđuju? Jesu li spremni sami pristati na ta pravila? Kažu li oni da svaki Srbin treba glasati za SDS, Hrvat za HDZ, a komunist za SDP? Nećete promijeniti procese vrijeđanjem Komšića. On je dobio podršku zbog toga što ne pretpostavlja interese sebe kao Hrvata. Koji je to potez povukao na štetu Hrvata? Razlikuje se jer je lojalan BiH, svojoj domovini. On je Hrvat i ima podršku ljudi koji su Bošnjaci, Srbi, Hrvati, Romi, Židovi, građani BiH. To moraju shvatiti – poručio je.

Video - Ankica Mamić analizira komunikaciju Zorana Milanovića: Predsjednik bira krive mete

 

Podsjetimo, Milorad Dodik, također član Predsjedništva, sastao se u Zagrebu s Andrejem Plenkovićem, premijerom Hrvatske, i Milanovićem, a nakon njega u posjet su otišli Bakir Izetbegović i Dragan Čović, lideri SDA i HDZ-a.

– Razgovarati u Zagrebu o unutrašnjim pitanjima Bosne i Hercegovine s premijerom Hrvatske i šefom vladajućeg HDZ-a nije uredu, nije pristojno, a ni diplomatski i zato takvim razgovorima ne bih prisustvovao – poruka je člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Prema mišljenju Jovanovića, poruke koje su poslane iz Zagreba su besmislene, nepotrebne.

– To Tuđman nikada nije napravio niti je tako govorio. Hajte Turci s Alijom, a vi kod Slobe. Bosna ima svoj Ustav, Ustavni sud, Sud u Strasbourgu. U Komšićevu mandatu vraćaju se izbori u Mostar. Dogovor je postignut jer se promijenila politička klima u zemlji – rekao je Jovanović između ostaloga.

– Dodik i Čović od cijele Bosne napravili bi Mostar. Nikada ne bi bilo izbora, institucije bi bile blokirane. To je taj plan. Gdje ne bi bilo Komšića, tamo bi bio Mostar – rekao je.

Komentara 109

BO
Bogodol
11:12 09.10.2020.

O čemu ovj čedo priča, pa Komšić je izbacio sve hrvatske kadrove iz administracije, smjenio sve Hrvate veleposlanike koji su po ključu na tim mjestima, ako je biskup Puljić uztvrdio da on organski ne podnosi Hrvate (tako nešto slično jer nisam doslovno ga citirao) zar to nije dovoljno, pitao bih ovoga čedu što je Komšić učinio za Hrvate, ali ako se on ne osjeća Hrvatom to nije problem, ali je problem što on nije Hrvat ali koristi to što je nekada njegov djed bio Hrvat i zlorabi položaj te je sadašnji slučaj Sejde Bajramovića, možda mlađi ne znaju to je tip koga su srbi izabrali da bude predstavnik Albanaca u predsjedništvu bivše razpadnute države tzv. jugoslavije.

Avatar manjejeviše
manjejeviše
10:57 09.10.2020.

Što melje ova bu.ala !? Tko je Čedo glasao za Komšića ?? Hrvati nisu !!

Avatar Drago2603
Drago2603
10:47 09.10.2020.

Gospodine Čedomir Jovanović mostarske ustaše ne postone i ne vračajte nas u 1940 godinu !!!To je daleka prošlost mi živimo u sadošnjem vremenu i želimo bolju budućnost za sve u BiH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije