Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
migranti

Nakon što su dva tjedna čekali u moru, Tunis migrantima dopustio da uđu u luku

REUTERS/Jon Nazca
29.07.2018.
u 14:32

"Tunis je odbio uspostavljanje kampova za prihvat migranata. A ovaj brod ne bi trebao biti izgovor za to"

Tuniske vlasti odlučile su dopustiti spasilačkom brodu u kojemu se nalazi 40 migranata zaglavljenih više od dva tjedna na moru da pristane u luku Zarzis, nakon razmirica između Tunisa, Malte i Italije o tome tko bi ih trebao primiti.

Tuniski premijer Jusef Čahed rekao je novinarima u parlamentu u subotu navečer da je brodu Sarost 5, koji je spasio migrante nakon što se njihovo plovilo pokvarilo 13. srpnja,  iz humanitarnih razloga dopušteno da se iskrcaju u luci Zarzis.

"Prva intervencija (spašavanja migranata) bila je u zoni koja pripada djelokrugu malteških vlasti. Spor je nastao oko pitanja tko bi trebao primiti migrante. Bili smo oprezni u pogledu toga", rekao je Čahed te dodao da je migrantima osiguran medicinski tretman i da su u dobrom stanju.

Tuniske vlasti boje se da bi ovo dopuštenje moglo otvoriti vrata priljevu izbjeglica i tražitelja azila, a nekoliko europskih zemalja odbilo ih je prihvatiti.

"Tunis je odbio uspostavljanje kampova za prihvat migranata. A ovaj brod ne bi trebao biti izgovor za to", naglasio je tuniski premijer.

>> Pogledajte i galeriju fotografija - Englezi su pobjedu protiv Tunisa slavili kao da su postali svjetski prvaci

1/22
Ključne riječi

Komentara 6

AM
ante_maja
14:50 29.07.2018.

i to jos njihovi muslici

VI
virtual1
14:56 29.07.2018.

samo me zanima tko je spasio tu stoku, vjerojatno Are you syrious il' neka druga Soroševa organizacija

DH
dalibor.hren
14:59 29.07.2018.

Više od polovice francuske nogometne reprezentecije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije