Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedovoljan broj pacijentica

Nakon pisanja Večernjeg lista: Zadarski ginekolog uskoro bi ipak trebao početi primati pacijentice

Zgrada Doma zdravlja u Sisku dvije godine čeka na obnovu
Nikola Cutuk/PIXSELL
07.03.2023.
u 15:11

Ginekolog iz Zadarske županije o kojem je Večernjak pisao, a koji po povratku sa specijalizacije nije mogao preuzeti ambulantu u zadarskom Domu zdravlja jer nije prikupio 1500 pacijentica, uskoro bi trebao ipak početi raditi bez obzira na broj upisanih pacijentica. U županiji u kojoj se procjenjuje da između 15.000 i 20.000 žena nema izabranog ginekologa, itekako je to važno.

Ministar Vili Beroš poslao je dopis ravnatelju HZZO-a Lucianu Vukeliću vezano uz tu problematiku. U dopisu koji nosi datum 27. veljače stoji: "Molim da Upravno vijeće HZZO-a odmah donese potrebnu odluku te pristupi ugovaranju timova sa specijalistima doktorima medicine, koji s epo završetku specijalističkog usavršavanja vraćaju na rad u domove zdravlja, bez obzira na broj opredijeljenih osiguranih osoba". 

U dopisu se obrazlaže kako je u Mreži javne zdravstvene službe najveća nepopunjenost i neravnomjerna raspoređenost u obiteljskoj medicini, pedijatriji i ginekologiji. Financiranje tih specijalizacija osiguralo je Ministarstvo iz EU fondova (ESF, NPOO, ESF+) i iz dravnog proračuna, a dio specijalizacija financiraju i domovi zdravlja. 

I specijalizaciju zadarskog ginekologa financirao je tamošnji Dom zdravlja, no liječnik do sada nije mogao početi raditi jer je propisano da je to moguće uz minimalno 1500 upisanih pacijentica.

 

 

 

 

Komentara 1

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
16:08 07.03.2023.

Zadarski ginekolog uskoro bi ipak trebao početi primati pacijentice kao svoj ns svome balkanskome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije