Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef ruskog VTB-a:

'Nakon nagodbe mogli bismo imati oko 10 posto vlasništva u Agrokoru'

Andrej Kostin
Foto: Reuters/PIXSELL
07.06.2018.
u 12:21

- Pokušat ćemo vratiti veći dio zajma, što je vjerojatno moguće - rekao je Kostin novinarima u Sankt Peterburgu

CEO ruskog VTB-a Andrej Kostin rekao je danas da ta banka udružuje snage s ruskom državnom bankom Sberbank kako bi povratili dio zajma danog Agrokoru.

- Pokušat ćemo povratiti veći dio zajma, što je vjerojatno moguće - rekao je Kostin novinarima u Sankt Peterburgu, prenosi Reuters.

Bloomberg je objavio kako je Kostin rekao da bi VTB nakon nagodbe mogao imati oko 10 posto vlasništva u Agrokoru, prenosi N1.

Drugi čovjek Sberbanka Maksim Poletajev, koji se ovaj tjedan sastao s premijerom Andrejem Plenkovićem i predsjednicom države Kolindom Grabar-Kitarović, rekao je u intervjuu za Večernji list, odgovarajući na pitanje je li točno da će Sberbank i VTB imati i 46,5 posto udjela, kako točan udjel Sberbanka u novoj vlasničkoj strukturi još nije određen, ali da je približno riječ o toj brojci.

Američki veleposlanik W. Robert Kohorst jučer je rekao kako radi izbjegavanja nepovoljnih scenarija pri postizanju nagodbe u Agrokoru nijedna grupacija ne bi smjela imati više od 10 posto glasačkih prava u toj kompaniji. Napominje da se time izbjegavaju posljedice loše odluke jednog pojedinca ili grupe, dok se pri zajedničkom odlučivanju većeg broja ljudi s financijskim udjelom donose i bolje odluke. Poručio je i da bi slučaj Agrokor bio dobar signal Vladi da razmotri koliko je velikih i strateških tvrtki potrebno u državi ove veličine. 

– Kada imate velike konglomerate koji kontroliraju velike dijelove gospodarstva, bez obzira na to bili u državnom ili privatnom vlasništvu, oni mogu spriječiti dinamičan rast koji je Hrvatskoj potreban – kazao je veleposlanik Kohorst.

Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

Andrej Kostin
1/10
Ključne riječi

Komentara 6

IV
ivanjoksimovic
12:35 07.06.2018.

Vratice zajam i preuzeti 50% firme za 0 eur. Bravo

Avatar Crnokošuljaš
Crnokošuljaš
17:19 07.06.2018.

Ništa strašno. Koliko tvrtki u USA je u vlasništvu Kine, ili obratno. Ne vidim problem. Bitno je da Agrokor postoji, funkcioniše i da država uzima porez, a radnici plaće.

BT
btw
14:38 07.06.2018.

srbijanska udba rascerupat ce agrokor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije