Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agrokor

Horvat: U procesu nagodbe neće svi biti sto posto zadovoljni

Darko Horvat
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
06.06.2018.
u 10:18

Ministar ističe da Agrokor, kao koncern i sva ovisna trgovačka društva, moraju biti jedan drugačiji servis hrvatskim građanima, a prvenstveno predstojećoj turističkoj sezoni

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je danas da u procesu nagodbe u Agrokoru svi neće biti sto posto zadovoljni, no kako je namjera Agrokor osposobiti za tržišnu utakmicu i njegovu filozofiju poslovanja postaviti na jedan drugačiji način. 

"Ono što je činjenica i čega smo svjesni je da u procesu nagodbe neće svi biti sto posto zadovoljni, ali naša je namjera i intencija da Agrokor osposobimo za jednu tržišnu utakmicu, da filozofiju poslovanja Agrokora postavimo na jedan drugačiji način", rekao je Horvat odgovarajući na pitanje novinara o jučerašnjem sastanku premijera Andreja Plenkovića s prvim zamjenikom predsjednika Uprave Sberbanka Maksimom Poletaevim te izvanrednom upravom Agrokora.

Ministar ističe da Agrokor, kao koncern i sva ovisna trgovačka društva, moraju biti jedan drugačiji servis hrvatskim građanima, a prvenstveno predstojećoj turističkoj sezoni.

Kada je riječ o jučerašnjim sastancima, Horvat je kazao da oni za njega ne predstavljaju ništa novog i čudnog, kako premijer želi biti informiran te čuti drugu stranu koja sudjeluje u procesu nagodbe, a "koju u ovom trenutku vrlo dobro vodi i kanalizira izvanredna uprava".

Ističe da su svjesni činjenice da su se ti razgovori, kako se bliži rok za nagodbu, odnosno 10. srpnja, intenzivirali, no smatra da je to u potpunosti normalna stvar.

Na upit o medijskim napisima da Sberbank misli ostati u novom Agrokoru maksimalno tri-četiri godine, a onda ga prodavati, Horvat je rekao da ne bi o tome spekulirao te da u ovom trenutku s predstavnicima Sberbanka nije razgovarao. "A procesi, kada se nagodba potpiše i počne primjenjivati, kako će teći u iduće dvije godine to ćemo vidjeti", rekao je Horvat odgovarajući na novinarska pitanja uoči konferencije "Strategije u vremenu disrupcije - nova pravila konkurentnosti", koju organizira Hrvatska poštanska banka (HPB).

Darko Horvat
1/29
Ključne riječi

Komentara 7

PU
Pukovnik
11:27 06.06.2018.

Nama je ministar gospodarstva tutlek koji je bio 2 desetljeća direktor provincijske ispostave HEP-a. Niti dana iskustva u slobodnom gospodarstvu. Aparatčik, analni uljez, nesposoban. I on se osuđuje komentirati nagodbu oko Agrokora?! Pa on za 100 godina ne bi ni površinski shvatio o čemu se radi. Gdje smo stigli, kad misliš da ne može gore dođe dokaz da može. Bože, čuvaj nas.

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
13:56 06.06.2018.

Što je hrvatskoj babi milo, to se ministarskom Apostolu Darku snilo. Govoriti o oživljavanju "crkotine" Konzuma", Merkatora i Idee je čista halucinacija ili prodaja magle domicilnim dvonožnim papkarima. Agrokor je "pao na gubicu" jer se njegove trgovačke firme nisu mogle nositi u "maloj bari sa diskonterskim krokodilima" (Liedl, Kaufland itd.) i ništa se neće izmjeniti u njihovoj poziciji na tržištu niti u budućnosti. Ovi trgovački lanci će i dalje biti kao "ciganska vreća" koja se ne može napuniti. Proizvodne firme kao Jamnička, Ledo i neke druge će opstati, dok će agrokombinati završiti kao trgovinski lanci. Time će se završiti spasiteljska saga naših vjerodomoljubnih vlasti, tj. bit će "uspješna operacija, a pacijenti će umrijeti". Nema veze sve će to Hrvatski Bog pozlatiti, a domicilni dvonožni papkari svojom kožom platiti. Naravno da će i kozmoborzi i njima slični svoje "brke na Agrokorovoj strvini omastiti". Medjutim nije ni djavo crn kako izgleda, jer je jako pozitivno da će istočne bankarske ajkule ostati "kratkih rukava", tj. Lijepa naša neće postati ruska gubernija. Dovoljno nam je što smo već slugerani našaih transatlanskih gazda (koji će i u ovom našem nesretnom slučaju profitirati), pa nam ne trebaju i dalje, pogotovo mrske istočne gazde, zar ne?.

DU
Deleted user
10:34 06.06.2018.

A i ti si zalutao na tu funkciju što mi je bilo jasno još i u Oreškovićevoj vladi. Trgovačka društva nisu i ne smiju biti nikakav servis građanima nego se u svom interesu trebaju boriti za svoj udio tržišnog kolača i to bez utjecaja politike. A političari su oni koji bi trebali biti servis građanima a ne nametati im svoju volju i svoj svjetonazor a pogotovo ne guliti ih na sve moguće načine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije