Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivica vrkić:

'Najviše pune proračun pa imaju pravo vidjeti kako će se trošiti'

ivica vrkić (1)
Davor Javorović/PIXSELL
15.10.2013.
u 16:52

Među vodećim osječkim gospodarstvenicima našli su se, između ostaloga, Saponia, Kandit, Žito grupa, Drava International i drugi koji ukupno zapošljavaju 5500 Osječana.

S predstavnicima 15 vodećih tvrtki s područja grada Osijeka utvrđenih temeljem ostvarenog prihoda u 2012. godini prvi puta se sastao gradonačelnik Ivica Vrkić. Među vodećim osječkim gospodarstvenicima našli su se, između ostaloga, Saponia, Kandit, Žito grupa, Drava International i drugi koji ukupno zapošljavaju 5500 Osječana.

- Oni najviše pune naš proračun pa imaju pravo vidjeti kako će se trošiti te predložiti što možemo učiniti kako bi mogli lakše funkcionirati - rekao je Vrkić poslije sastanka. Dodao je kako situacija u gradu nije laka te da je potrebno osigurati dobru poduzetnički klimu.

- Ideja da se svi nađemo na jednom mjestu je dobra - podržao je inicijativu Marko Pipunić, direktor i vlasnik Žito grupe. Smatra i kako je kriterij izbora tvrtki dobar, a kakav će efekt ubuduće takvi susreti polučiti, dodao je, ovisi o njima samima. Od Grada očekuje da se poduzetnicima osiguraju resursi te da se novac koji doprinose pametno troši.

- Ovo je hvale vrijedna inicijativa koju bi svaki gradonačelnik u Hrvatskoj trebao primijeniti kako bi periodično dobio informacije iz prve ruke. U idućem koraku na ovom sastanku očekujemo i konkretne prijedloge i ideje - podržao je Bernard Jakelić iz HUP-a. Za prvoga susreta gospodarstvenika, gradonačelnika te predstavnika HUP-a i rektora Osječkog sveučilišta Željka Turkalja pokrenuta je inicijativa o smanjenju spomeničke rente.  

>> Thompsona primio Ivica Vrkić, a policija će snimati koncert

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije