Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIKA VLADI

Predsjednica: Najnekonkurentnija smo zemlja s najlošijim indeksom lakoće poslovanja

Skradin: Predsjednica se susrela s gospodarstvenicima Šibensko-kninske županije
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/8
18.04.2018.
u 11:03

Vlada mora ubrzati ključne reforme, poručila je Grabar  Kitarović

Temeljna zadaća našeg društva jest promijeniti odnos prema poduzetništvu, poručila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Skradinu, na sastanku s poduzetnicima, obrtnicima i turističkim radnicima Šibensko-kninske županije u koju je izmjestila svoj ured.

– Nažalost, prema statistikama najnekonkurentnija smo država s najlošijim indeksom lakoće poslovanja. Ne treba na to gledati tragično već kao na poticaj i razvojnu mogućnost. Izvukli smo se iz recesije, treba iskoristiti pozitivna kretanja za provođenje nužnih reformi u gospodarstvu – poručila je predsjednica. Spomenula je visoke troškove poslovanja, neučinkovitu javnu upravu i loše pravosuđe kao razloge nezadovoljstva gospodarstvenika.

– Vlada mora ubrzati ključne reforme. Ti ciljevi traže veću odgovornost i angažman – poručila je Grabar-Kitarović. Govorila je i o nužnosti donošenja demografskih mjera i reforme obrazovanja kao preduvjetima za zaustavljanje depopulacije i gospodarski rast.

Komentara 44

DU
Deleted user
11:46 18.04.2018.

kad su nesposobni desničari upropastili rast naslijeđen od milanovića...

NE
nemanatrag
12:23 18.04.2018.

Ovdje sve propada....čak i komunizam...

Avatar ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
11:18 18.04.2018.

Samo i jedino smo zemlja SA NAJGLUPLJIM NARODOM ! A sve ostalo je uzrocno posljedicna veza .. Narod suti a suga pljacka i pali .. Nije tu nitko kriv osim naroda koji 30 godina nije izasao na ulice srusio Jelavica , zapalio Rivu , srusio Vodotoranj , zapalio Kninsku tvrdjavu pa nek se sami kradu i pljackaju .. Guske u magli sjede i sute a drzavu nam odnijel u miru i blagostanju lopovi i gamad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije