Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spektakularno

Najluđi kraj maškarane vladavine u Rijeci uz Međunarodnu karnevalsku povorku

karneval rijeka
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/16
02.03.2014.
u 15:16

Moglo se vidjeti bezbroj likova, boja, maštovitih kreacija

Jedan od dužih karnevalskih perioda do sada završio je spektakularno kako i treba – velikom Međunarodnom karnevalskom povorkom koja je centar Rijeke pretvorila u centar maškaranog svijeta. Brojnim gledateljima na Korzu, ali i onima koji su diljem svijeta pratili direktni prijenos preko interneta, predstavilo se više od 10.000 sudionika povorke u 117 karnevalskih grupa i sa 81 alegorijskih kola. Moglo se vidjeti bezbroj likova, boja, maštovitih kreacija, ali i mnoštvo šaljivih komentara aktualnih događanja po čemu je ova povorka i poznata.

Uz domaće grupe, maškaranom su se ludilu priključile i maškarane grupe iz Dalmacije (Kaštel Kambelovac, Makarska, Pirovac, Sinj), Istre (Labin, Lanišće, Pula) i grupe iz kontinentalnog dijela Hrvatske (Karlovac i Vrbovec) te 12 grupa iz inozemstva – Italije, Bolivije, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Mađarske. Kao i uvijek, u grupi studentske udruge ESN (Erasmus Student Network) vladalo je najveće nacionalno šarenilo s članovima iz raznih dijelova Europe.

Foto: Ilustracija - Nel Pavletic/PIXSELL

Nakon prolaska i zadnje karnevalske grupe u povorci, upriličena je ceremonija vraćanja ključa Grada civilnoj vlasti, ali samo privremeno, do sljedećeg Riječkog karnevala i još jedne vladavine maškara. Nakon toga, u pomaknutoj, morskoj verziji paljenja pusta, karnevalska grupa Pom-F-Ri je i ove godine presudila pustu, koji je platio za sve loše što se dogodilo u protekloj godini. U Rijeci će malo tko biti odmoran u ponedjeljak jer se zabava nastavlja do dugo u noć na koncertu na Korzu uz grupe L'amour i Sarajevo Drum Orchestra, na karnevalskim zabavama sa Zagrebačkom pivovarom u Ex port Delti i u raznim klubovima i kafićima po cijelome gradu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije