Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Načelnik Rugvice: 'Škoro je političar, a općina političarima ne plaća nastupe'

Čičak je potvrdio kako je Miroslav Škoro usmeno dogovorio koncert na Dan općine Rugvica za što mu je općina trebala platiti 45.000 kuna.
08. kolovoza 2019. u 22:06 46 komentara 3464 prikaza
Mato Čičak
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Saborski zastupnik HDZ-a i načelnik općine Rugvica Mato Čičak u četvrtak je potvrdio da je glazbenik Miroslav Škoro imao usmeni dogovor s tom općinom za koncert, ali da je to bilo prije nego što je postao političar i predsjednički kandidat, a općina, kako je kazao, političarima ne plaća javne nastupe.

Miroslav Škoro Otkazani koncerti Škoru neće Imotski, pjevat će u Zmijavcima

"Škoro je nakon načelnog dogovora sa mnom i općinom od pjevača i glazbenika postao političar i objavio svoju kandidaturu za hrvatskog predsjednika. Općina Rugvica niti jednom političaru dosad nije plaćala javni nastup pa tako neće ni Škori. Kao zabavljač je i dalje više nego dobrodošao", rekao je Čičak za Hinu odbacujući tvrdnje da je riječ o zabrani koncerta.

Čičak je potvrdio kako je Miroslav Škoro usmeno dogovorio koncert na Dan općine Rugvica za što mu je općina trebala platiti 45.000 kuna.

"Ako se netko odluči baviti ovime čime se mi bavimo, mislim da nije u redu da mu se iz proračuna općina i gradova za to još plaća da bi imao svoj politički nastup", ocijenio je Čičak te poručio da je stvar osobne savjesti kako će kombinirati umjetničke gaže i političke ambicije. "A općina Rugvica u to se neće miješati", dodao je.

Miroslav Škoro održao koncert u Trilju povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti DEMANTIJ Gradonačelnik Imotskog: 'Škori je otkazano jer se nisu na vrijeme najavili'

Mijić: Kampanja nije počela, ne vidim zašto Škoro ne bi nastupao na koncertima

"Škoro je glazbenik i cijeli će život ostati glazbenik, on se ne može promijeniti preko noći. On je najavio svoju kandidaturu, ali službena kampanja nije počela. Ne vidimo zašto bi mu se na bilo koji način nijekalo njegovo ustavno pravo na rad samim time što je objavio svoju kandidaturu za neke izbore koji su za pola godine. Ne znači da on sada ne bi trebao nastupati", rekao je za Hinu savjetnik u predsjedničkoj kampanji Miroslava Škore Mate Mijić.

Dodao je i da ljudi iz benda i produkcije koji rade sa Škorom žive od tih nastupa te ustvrdio da se koncerti ne koriste u svrhu predizborne promidžbe niti se u ovoj fazi šalju političke poruke s njih.

VIDEO Miroslav Škoro u Sinju

Na pitanje nije li svaki Škorin javni nastup sada politički nastup s obzirom na to da je ušao u predsjedničku utrku, odgovorio je da se samim time što ste se on negdje pojavi, kao što se pojavio i prije, ništa ne mijenja ako ne iznosi programske smjernice, ne objavljuje bilo kakve političke poruke i ne poziva ljude da glasaju za njega.

"On je po tome doista jedinstven kandidat. To što je glazbenik i po tome nacionalno prepoznatljiv, čini ga jedinstvenim, ali kampanja još nije ni počela. Ne šalje političke poruke na koncertima, tako da je ta promjena percepcije doista potpuno neopravdana", ocijenio je Mijić.

RAZLOG OTKAZA HDZ-ovi gradonačelnici Škori otkazuju koncerte?

Škoro je ostao bez ljetnih koncerata u Imotskom i Našicama te u Rugvici i Gradini.

Zamoljen da komentira činjenicu da Škori upravo HDZ-ovi gradonačelnici zabranjuju koncerte, uzvratio je da je riječ o rijetkim slučajevima jer, kazao je, "puno više HDZ-ovih načelnika i gradonačelnika svakodnevno izražava potporu Škori".

Rekao je da ne mogu znati, ali i da se ne zamaraju je li riječ o tome da se ti načelnici i gradonačelnici pokušavaju "umiliti" vodstvu svoje stranke otkazom koncerata ili je to direktiva s vrha.

Mato Čičak
1 / 23
Koncert Miroslava Škore kod fontana ispred NSK

"Neovisno o kojemu se scenariju radi, naša poruka je ista - ne mogu nas zaustaviti i Škoro će doći u sve krajeve Hrvatske i provoditi vrijeme sa svojim narodom u nekom drugom aranžmanu", poručio je Mijić.

Maja, Ana Maria, Andrijana, Josipa, Petra, Ema, Nikolina i Tihana: Itekako možemo biti korisne hrvatskom zdravstvenim sustavu u pandemiji COVID-19! Ako je staž obavezan, zašto ga ne omoguće, a ako je to nemoguće, neka ga ukinu
PRIPRAVNICI U NEIZVJESNOSTI
Zovete umirovljenike, a mi čekamo na posao i po nekoliko godina?!
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život
  • borcanac:

    Skoro Taj svaku vecer prije spavanja provjerava stanje na kontu

  • ŠtoReći:

    hajde Škoro ako si pravi pjevaj humanitarno , daj nekom novac , ima bolesnih , nemoćnih (nemoj meni hi.. ) ne daju političarima al može u humanitarne

  • barbaizamerike:

    Zasto Skoro skuplje naplacuje nastup za opcine I gradove a jeftinije za svadbe?Vjerovatno je skuplje kad se uzima iz drzavnih jasala ili mozda zbog poreza I na ruku Sramota za kandidata Ako je To tako