Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET U PROBLEMIMA

Načelnik Karlobaga Tomljenović (HDZ) uhićen zbog prijetnji vijećniku Milinoviću

Ivan Tomljenović
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
04.02.2017.
u 17:42

Tomljenović je u srpnju 2013. bio uhićen i pritvoren zbog sumnji da je tvrtki svoje supruge dao poslove na gradnji šetnice u Karlobagu

Činjenica da je nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora te da mu se još uvijek sudi zbog zloporabe položaja očito nije bila dovoljna pouka Ivanu Tomljenoviću Mimi (61), HDZ-ovu načelniku Karlobaga, koji je u petak uhićen zbog – prijetnji. Za prijetnje ga je prijavio njegov stranački kolega Mile Milinović (38), općinski vijećnik u Karlobagu.

Sumnja se da je Tomljenović Milinoviću prvo u prosincu prijetio telefonski, da bi ga, kako tvrdi, 2. veljače vozilom pokušao izgurati s ceste kraj Karlobaga. Milinović je to shvatio kao prijetnju pa ga je prijavio zbog čega je Tomljenović prvo završio na ispitivanju u policiji, a zatim i na tužiteljstvu. Kazneno je prijavljen, no nije pritvoren, a Milinović je u izjavi za medije kazao da ga Tomljenović neće “spriječiti da radi za bolji Karlobag”. On je u posljednje vrijeme u lokalnim medijima istupao protiv Tomljenovića, upozoravajući na, kako je kazao, “Tomljenovićevu strahovladu”.

Tomljenović je vrlo živopisan lik, koji je u srpnju 2013. bio uhićen i pritvoren zbog sumnji da je tvrtki svoje supruge dao poslove na gradnji šetnice u Karlobagu. Kako bi ubrzao izlazak iz pritvora, dao je ostavku na funkciju načelnika, no to ga nije spriječilo da se ubrzo po izlasku iz pritvora ponovno kandidira za to mjesto. I da kao jedini kandidat za načelnika pobijedi. No ubrzo je ponovno uhićen zbog sumnje da je pokušao doći do informacija o istrazi koja je pokrenuta protiv njega.

Bio je i zamjenik šefa gospićke policije, a nakon što je osuđen na godinu dana zatvora zbog pogodovanja supruginoj tvrtki, završio je na optuženičkoj klupi i zbog zloporabe položaja. S njim je suoptužen i Željko Jurković, bivši načelnik gospićke policije.

>> Westgate za analizu prepisanu od Tatjane Josipović dao milijune

Komentara 6

PR
principjelannotsdp
11:12 04.02.2017.

"Dragi" Večernji, ne brišite ovaj komentar. U naslovu odmah HDZ a SDP-Ovka Ingrid Antičević pobjegla s mjesta automobilske nesreće a vi niti riječi. I to još ustavna sutkinja. Želim znati hoćete li objaviti članak i hoće li u naslovu pisati SDP.

SO
Somelier
11:31 04.02.2017.

Neznam Tomljenovića osobno ali sam se u Karlobagu naslušao o njemu. Čovijek hoće nešto stvoriti za grad koji je osmorazredna turistička destinacija ali mu se ne dozvoljava. Ne dozvole da se mjesto razvije. Briga me u kojoj mu je firmi žena radila ali sam bio oduševljen probijanjem šetnice uz samo more što je pomorsko (državno) dobro . Podmetalo mu se da su neriješena pitanja sa privatnim vlasnicima. Nekako na pola te šetnice u jednoj uvali nalazi se otvoreni restoran i disko . Po toj nedovršenoj šetnici vukla se struja sa rasvjetom i voda. Tu valjda nije bilo sukoba interesa. U Karlobagu vikendaši plačaju komunalije za cijelu godinu. Ne znam gdje još toga ima i nisam siguran da je Tomljenović tome kriv.

NI
ninja72
17:38 04.02.2017.

Svejedno mi je tko je tko, nisam na nicijoj strani, ali taj isti gos. Milinovic je prodavao vezove u Cesarici, naplacuje spustanje i vadenje camca iz mora po 100 kuna bez racuna to mogu potvrditi svi vlasnici.Gdje je tu zakon?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije